Izvor: tanjug
12.02.2024 u 04:51
0

NETANIJAHU OŠTRO: Ima dovoljno živih talaca u Gazi da se opravda izraelski rat

Upitan koliko je talaca još živo, Netanijahu je rekao da ih ima dovoljno da se opravdaju napori koje Izrael čini, preneo je Rojters.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da ima „dovoljno“ živih izraelskih talaca koje Hamas drži u Gazi, da se opravda izraelski rat u regionu.

Upitan koliko je talaca još živo, Netanijahu je rekao da ih ima dovoljno da se opravdaju napori koje Izrael čini, preneo je Rojters.

„Pokušaćemo da damo sve od sebe da vratimo sve one koji su živi i iskreno, tela poginulih“, rekao je on u intervjuu za Ej-Bi-Si.

Naoružani napadači Hamasa ubili su 1.200 Izraelaca i uzeli oko 250 talaca u napadu 7. oktobra na jug Izraela, koji je pokrenuo sukob.

U novembru je tokom sedmodnevnog primirja razmenjeno oko 100 izraelskih talaca za 240 palestinskih zatvorenika.

Porodice izraelskih talaca sve su zabrinutije za sudbinu najmilijih, posebno posle otkrića da je petina od više od 132 taoca koji su ostali u Gazi mrtva, navodi Rojters.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter