Izvor: Tanjug
27.11.2023 u 16:25
0

OGLASIO SE GUTEREŠ HITNIM SOPŠTENJEM: Pozvao na potpuni prekid vatre između Hamasa i Gaze

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš zatražio je danas potpuno humanitarno primirje između Izraela i palestinskog Hamasa, umesto privremenog prekida vatre, jer, kako je rekao, "humanitarna katastrofa u Gazi postaje gora iz dana u dan".

„Dijalog koji je doveo do dogovra mora da se nastavi i da donese potpuni prekid vatre, za dobrobit naroda Gaze, Izraela i regiona. Ujedinjene nacije će nastaviti da podržavaju ove napore u svakom mogućem smislu“, rekao je portparol Gutereša, Stefan Dižarik.

Gutereš je pozvao da se oslobode taoci koje je zarobio Hamas „momentalno i bezuslovno“, dodao je Dižarik.

PREOKRET NA BLISKOM ISTOKU: Hamas neće danas predati taoce?

On je istakao i da su UN povećale količinu humanitarne pomoći u prethodna četiri dana otkako traje primirje i poslali pomoć u neke severne oblasti Pojasa koje su bile odsečene nekoliko nedelja.

„Međutim, ova pomoć jedva da koristi velikim potrebama 1,7 miliona raseljenih ljudi. Humanitarna katastrofa u Gazi je veća iz dana u dan“, završio je Dižarik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter