Izvor: Tanjug
26.06.2023 u 16:02
0

„POBUNA VAGNERA POKAZALA DA JE RUSIJA SLABA“: STOLTENBERGOVA manipulacija ili naivno verovanje?

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je obustavljena pobuna paravojne grupe "Vagner" tokom vikenda "pokazala slabost ruskog rukovodstva", kao i razmere strateških grešaka Kremlja u vođenju rata protiv Ukrajine.

Događaji tokom vikenda su unutrašnja ruska stvar i još jedna demonstracija velike strateške greške koju je predsednik (Vladimir) Putin napravio svojom nelegalnom aneksijom Krima i ratom protiv Ukrajine – rekao je Stoltenberg novinarima tokom posete Litvaniji.

On je ocenio da su ti događaji “demonstracija slabosti“.

OD NJEGOVE PORUKE GORI SVE: Putin se obratio prvi put od završetka pobune „Vagnera“

– To pokazuje krhkost ruskog režima, ali nije na NATO da interveniše u tim pitanjima, to je ruska unutrašnja stvar – rekao je on na konferenciji za medije.

Dodao je da to takođe pokazuje koliko je teško i opasno da se predsednik Rusije Vladimir Putin oslanja na plaćenike, „što se zapravo okrenulo protiv njega“.

Stoltenberg je istakao da NATO prati situaciju u Belorusiji i ponovo osudio najavu Moskve da tamo rasporedi nuklearno oružje.

„NE MOŽE VIŠE DA SE PROVLAČI“: Grenel apeluje na međunarodnu zajednicu da izvrše pritisak na Kurtija

Ne vidimo nikakve indikacije da se Rusija sprema da upotrebi nuklearno oružje, ali NATO ostaje na oprezu – rekao je on i dodao da NATO može dovoljno snažno da odvrati napade kako bi sačuvala stanovništvo u “opasnijem svetu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter