Izvor: Novosti.rs/ Informer
01.06.2022 u 22:35
0

STRANIM PLAĆENICIMA NEMA SPASA: Najbolje što ih čeka je dogogodišnji zatvor, nema razmene! Britanski i marokanski plaćenici mogu biti pogubljeni?!

Strani plaćenici koji su učestvovali u ratnim dejstvima u Donbasu na strani ukrajinskih trupa ne podležu razmeni, izjavila je danas predsednica Komiteta za krivično i administrativno zakonodavstvo Narodnog veća samoproglašene Donjecke Narodne Republike Elena Šiškina.

Kako je saopšteno na zvaničnom kanalu vlasti DNR na Telegramu, Šiškina je poručila da, između ostalog, „Britanci Šon Piner i Endru Hil, kao ni Marokanac Saudun Brahim ne podležu razmeni“. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„ALARMANTNE INFORMACIJE“ Kadirovu ukrajinski zarobljenik otkrio da su militanti Aidara oterali 300 civila u jedno postrojenje, koristiće ih kao ŽIVI ŠTIT!

Ranije je Generalno tužilaštvo DNR, koje je završilo istragu o krivičnom predmetu protiv grupe stranih plaćenika iz Velike Britanije i Maroka, saopštilo da bi mogli da se suoče sa smrtnom kaznom.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov rekao je da „plaćenici koji su stigli u Ukrajinu nisu borci, te da je najbolja stvar koja ih čeka dugotrajni zatvor“.

Napomenuo je da strani plaćenici nemaju status boraca po međunarodnom humanitarnom pravu.

Dokazana krivica za britanske i marokanske plaćenike!

Podsetimo, državljani Velike Britanije i Maroka koji su se borili na strani ukrajinskih nacista i koji su zarobljeni, mogu biti pogubljeni u Donjecku, s obzirom na ratno vreme, izjavio predstavnik Generalnog tužilaštva DNR Viktor Gavrilov, prenosi ruski portal Polit Navigator.

– Generalno tužilaštvo DNR završilo je istragu u krivičnom predmetu protiv grupe stranih plaćenika iz Velike Britanije i Maroka osumnjičenih da su počinili krivična dela Krivičnog zakonika DNR. Kao rezultat dobijenih detaljnih svedočenja, krivični predmet protiv plaćenika koji su učestvovali u pripremi i vođenju neprijateljstava protiv DNR je u potpunosti formiran. Materijali su prosleđeni jednom od republičkih sudova na razmatranje, zbog čega se na optužene može primeniti smrtna kazna, uzimajući u obzir ratno vreme – rekao je Gavrilov za RIA Novosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter