Izvor:
27.10.2023 u 14:47
0

SUKOB NA BLISKOM ISTOKU: Rusija smatra da je neophodan kontakt sa svim stranama u sukobu u Gazi

Rusija smatra da je neophodno nastaviti kontakte sa svim stranama u palestinsko-izraelskom sukobu, uključujući dijalog sa Izraelom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

STRAŠNO UPOZORENJE: Izrael planira da u Gazi testira novo moćno oružje kakvo svet nije video(video)

Peskov je istakao da je neophodno nastaviti kontakte sa svim stranama i nastaviti dijalog sa Izraelom, odgovarajući na pitanje novinara povodom kritika koje su došle iz Izraela na račun Rusije povodom posete visokih članova Hamasa Moskvi, preneo je TASS.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je prethodno da je visoki politički lider palestinske militantne grupe Hamas Abu Marzuk boravio u Moskvi. Kako je saopšteno iz ministarstva, sa Marzukom su održani razgovori radi postizanja dogovora o hitnom oslobađanju stranih talaca koje drži Hamas u Pojasu Gaze, kao i o obezbeđivanju evakuacije ruskih i drugih stranih državljana sa teritorije palestinske enklave.

Ministarstvo spoljnih poslova Izraela kritikovalo je u četvrtak Rusiju što je ugostila lidere palestinske militantne grupe Hamas i pozvalo Moskvu da ih odmah protera. „Hamas je teroristička organizacija gora od ISIS-a“, napisao je na platformi X (Tviter) portparol ministarstva Lior Hajat. Hajat je istakao da zbog toga Izrael posetu visokih zvaničnika Hamasa Moskvi vidi kao podršku terorizmu i legitimizaciju zločina te militantne grupe, preneo je „Tajms ov Izrael“. Hajat je naveo da su ruke visokih zvaničnika Hamasa umrljane krvlju više od 1.400 Izraelaca, kao i da su odgovorni za otmicu više od 220 Izraelaca, uključujući bebe, decu, žene i starce.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter