Izvor: Tanjug
20.09.2022 u 11:52
0

SUKOB PALESTINSKIH NAORUŽANIH NAPADAČA SA BEZBEDNOSNIM SNAGAMA PALESTINSKE UPRAVE: U okršajima ubijen jedan muškarac!

Palestinski naoružani napadači sukobili su se danas sa bezbednosnim snagama Palestinske uprave na okupiranoj Zapadnoj obali, a jedan muškarac je ubijen u okršajima koji su izbili nakon hapšenja dvojice napadača, saopštili su svedoci Rojtersu.

Islamistička organizacija Hamas, rival palestinskih vlasti, saopštila je da je Palestinska uprava uhapsila jednog od njenih važnijih pripadnika, koje traži Izrael, i još jednog naoružanog napadača u gradu Nablusu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Do ovog trenutka nije bilo komentara vezano za incident iz Palestinske uprave, koja je na udaru kritika Izraela i SAD, zbog toga što ne čini dovoljno da obuzda nasilje u uporištu palestinskih militanata kao što su Nablus i obližnji grad Dženin, navodi britanska agencija.

U oba grada su tokom noći izbili sukobi.

Pucnji su ispaljeni na sedište Palestinske uprave u Dženinu, rekli su svedoci Rojtersu.

Prodavnice su zatvorene, a Nacionalni univerzitet An-Najah dao je instrukcije studentima da ostanu kod kuće.

Svedoci kažu da su palestinski policajci ispalili suzavac na mlađe ljude koji su bacali kamenje.

ERDOGAN: Ankara nema nameru da polaže račune Evropskoj uniji za učešće na samitu Šangajske organizacije za saradnju u Samarkandu!

U ovom trenutku nije poznato koja je od sukobljenih strana odgovorna za smrt 53-godišnjeg muškarca, ubijenog u vatrenom okršaju militanata i pripadnika palestinske policije.

Nasilje na Zapadnoj obali je poraslo poslednjih meseci, nakon što su izraelske snage pojačale racije na ovoj teritoriji nakon više smrtonosnih palestinskih uličnih napada u Izraelu.

Palestinske vlasti imaju ograničenu samoupravu na Zapadnoj obali, koju je Izrael osvojio 1967. godine i u narednim decenijama osnovao tamo desetine jevrejskih naselja.

Hamas je na vlasti u Gazi od 2007., kada je nakon kraćeg građanskog rata preuzeo kontrolu na toj teritoriji od Fataha palestinskog predsednika Mahmuda Abasa , navodi britanska agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter