Izvor: Happy BSC
09.11.2022 u 09:49
0

SUOČAVAMO SE SA PRETNJOM NUKLEARNE KATASTROFE! Ruski ambasador upozorava: „Kijev planira prljavu bombu ili incident u nuklearnoj elektrani“

Kijevska vlada je u procesu orkestriranja provokacije koja uključuje prljavu bombu ili incident u nuklearnoj elektrani, rekao je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov

ANTONOV IZJAVIO DA JE NEPRAVEDNO OSUĐIVATI RUSIJU: Obustavljanje sporazuma se dogodilo zbog nepromišljenih postupaka ukrajinskih vlasti!

– Danas se suočavamo sa pretnjom radijacione katastrofe. Kijev planira da izvrši provokaciju tako što će eksplodirati ’prljavu bombu‘. Detonacija takvog radiološkog eksplozivnog uređaja imaće magnitudu uporedivu sa eksplozijom nuklearnog oružja malog učinka. Eksplozivni talas će raspršiti radioaktivne materije na površini do nekoliko hiljada kvadratnih metara. Kontaminirane teritorije će se pretvoriti u zonu isključenja za 30 -50 godina – rekao je ambasador u članku objavljenom na zvaničnom Telegram kanalu ambasade, prenosi TASS. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, zadatak stvaranja prljave bombe dodeljen je dvema ukrajinskim organizacijama. 

– Njihov rad je u završnoj fazi. Kijev ima neophodnu proizvodnu bazu, naučni i tehnički kapacitet, kao i zalihe uranijuma-235 i plutonijuma-239, koji su glavne komponente nuklearnog punjenja – navodi se u članku.

– Još opasniji scenario, koji razmatra Kijev, je provokacija u nuklearnim elektranama koje se nalaze na teritoriji koju kontroliše Ukrajina. To bi moglo da dovede do nesreće uporedive sa katastrofama u Černobilju i Fukušimi, od kojih se svet još nije oporavio – dodao je Antonov. 

Rizik od sukoba nuklearnih supersila

Ruski ambasador je dodao da Rusija ulaže sve napore da upozori međunarodnu zajednicu na pretnju koja se preti. 

– Ipak, Vašington se kloni naših upozorenja, nazivajući ih ‘lažnim’ i ‘neosnovanim’. Koristi formulu ‘pogledaj ko priča’, kao da nije svestan koliki su ulozi. Kristalno jasan je cilj ukrajinskih vlasti da provokacija liči na upotrebu taktičkog nuklearnog oružja od strane Rusije kako bi Kijev mogao da se pretvara da je žrtva i da uvuče SAD i NATO direktno u sukob. Da suprotstave nuklearne sile jedne protiv drugih – napisao je Antonov.

U međuvremenu, „SAD se i dalje pretvaraju da ne vide ove opasne trendove“.

– Opravdavajući kijevski režim, Vašington sam postaje sponzor i saučesnik nuklearnog terorizma – dodao je ruski diplomata. 

Prema njegovim rečima, pozivi Moskve Vašingtonskoj administraciji ostaju bez ušiju. 

– Sve češće čujemo nepromišljene i provokativne izjave. Živopisan primer je nedavna izjava komandanata 101. vazdušno-desantne divizije američke vojske o spremnosti da se odmah uključe u borbe na ukrajinskoj teritoriji. Ipak, ovakva ispadi više ne bi trebalo da nas iznenađuju, jer je težnja da se našoj zemlji nanese strateški poraz sadržana u nedavno ažuriranoj Strategiji nacionalne bezbednosti SAD – nastavio je Antonov. 

– Mi ne počinjemo rat. Mi ga stavljamo na kraj. Pitanje je koliko daleko su SAD spremne da idu. Hoće li moći da se zaustave na opasnoj liniji? – upitao je retorički.

Ruski izaslanik u Vašingtonu je ponovio da „više od osam godina režim u Kijevu dosledno masakrira narod Donbasa“. 

– Neonacizam, rusofobija, masovna kršenja ljudskih prava postali su okosnica politike ukrajinskih vlasti. Oni koji misle i govore ruski su stigmatizovani kao „neljudi“ i pozivaju se da „iđu napolje“. Oni koji se ne slažu sa Kijevom“. Naravno, jednostavno se eliminišu. Sprovodi se genocid nad stanovništvom koje govori ruski u svim njegovim strašnim oblicima. Nikada nećemo zaboraviti zločine u Domu sindikata u Odesi – kada su nacisti žive spaljivali nevine ljude – kazao je on. „Postavite sebi pitanje: da li biste ostavili svoje sestre i braću da ih rasturaju oni čija je ideologija nacizam? Da li biste mogli mirno da spavate znajući da životi voljenih mogu biti prekinuti svakog trenutka?“

Zapadna „zapanjujuća hegemonija“

Po mišljenju ambasadora, „rusko rukovodstvo je donelo jedinu ispravnu odluku – da pokrene specijalnu vojnu operaciju“ 24. februara u cilju „demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine“ i „oslobađanja ljudi od represija kijevskog režima“. 

Međutim, Zapad je ovo shvatio „kao narušavanje svog imaginarnog ’poretka zasnovanog na pravilima’“. 

– Postavila je za cilj da po svaku cenu sačuva svoju zapanjujuću hegemoniju. Vašington i njegovi saveznici su Ukrajinu pretvorili u veliki antiruski mostobran. Istovremeno, nisu krili spremnost da se bore protiv Rusije ’do poslednjeg Ukrajinca – rekao je Antonov.

Od početka specijalne operacije SAD su Kijevu obezbedile 17,9 milijardi dolara vojne pomoći, nastavio je ambasador. 

– Podrška revanšističkim osećanjima režima Zelenskog stavljena je u vrh američke politike: preplavljivanje Ukrajine teškim naoružanjem, obezbeđivanje obaveštajnih podataka, raspoređivanje militanata i savetnika, direktno upućivanje kako i gde da se udari – istakao je on i dodao:

– Zapadno licemerje kulminiralo je zatvaranjem očiju pred izjavama Zelenskog o nameri da zemlji povrati status nuklearne sile. Svet je zadrhtao, ali Zapad je učinio sve da se te izjave „udave“ u toku antiruske propagande.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter