Izvor: novosti
12.11.2022 u 10:13
0

ŠVEDSKA PORUČILA: Nećemo raspoređivati nuklearno oružje na svojoj teritoriji nakon ulaska u NATO

Švedska posle ulaska u NATO neće raspoređivati nuklearno oružje na svojoj teritoriji, izjavio je ministar spoljnih poslova te zemlje Tobijas Bilstrem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, zvanični Stokholm će slediti primer susednih država, Danske i Norveške, na čijoj teritoriji nema takve vrste naoružanja.

– To je kao i ranije dugoročan stav Stranke umerenih… Nikada nismo nameravali da menjamo uslove zahteva za članstvo u NATO koji je podnela prethodna vlada – rekao je Bilstrem. 

Švedska i Finska su posle početka specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini podnele zahtev za prijem u NATO a do sada taj zahtev je podržalo 28 od ukupno 30 članica Alijanse (izuzev Turske i Mađarske).

Podsetimo, u Moskvi su u više navrata isticali da je NATO opredeljen za konfrontaciju. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavljivao je u više navrata da dalje širenje NATO neće doprineti bezbednosti Evrope, kao i da pristupanje Finske i Švedske neće predstavljati egzistencijalnu pretnju po Rusiju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter