Izvor: HAPPY BSC
21.12.2022 u 12:41
0

SVET ŠOKIRAN NAJAVOM JAPANA – ALARM U MOSKVI I PEKINGU: Tokio ulaže 320 milijadi dolara u naoružanje

Na Dalekom istoku se ne smiruju reakcije nakon što je Japan prošle nedelje objavio novu vojno-bezbednosnu strategiju koja je zaprepastila centre moći. Reagovanja su stigla na izdvajanje neverovatnih 320 milijardi američkih dolara za naoružavanje.

Poslednja od takvih reakcija stigla je iz Severne Koreje, koja je japanski plan nazvala „ozbiljnom pretnjom“ međunarodnom miru, ali i poručila da je spremna na „stvarnu akciju“.„Japan je usvajanjem nove odbrambene strategije, u kojoj se navode i kapaciteti za pokretanje preventivnih napada protiv drugih zemalja, stvorio ozbiljno bezbednosno stanje“, saopštio je portparol ministarstva spoljnih poslova u Pjongjangu.

RUSIJA I KINA PRETE JAPANU? Moskva i Peking izvode zajedničke pomorske vežbe u vodama Istočnog kineskog mora!

Za pet godina, vlada premijera Fumija Kišide, želi da napravi projektile s kojima bi mogli da stignu do Kine, a svoju vojsku bi iz odbrambene transformisali u silu sposobnu za udare i eventualni trajni sukob. Sve ovo bi na kraju dovelo do toga da zemlja izlazećeg sunca postane treća vojna sila na svetu, odmah iza SAD i Kine. Peking je primarno bio taj koji je naterao Tokio na promenu 70 godina dugog pacifističkog koncepta, a pogotovo kada su shvatili da su kineska izdvajanja za vojsku četiri puta veća od njihovih.

Japanska vojska je, ne kriju, do sada bila najugroženija po zalihama municije i nedostatku rezervnih delova koji prizemljuju avione i stavljaju iz pogona drugu vojnu opremu. Ništa manje važna okolnost za takav preokret, jeste rat u Ukrajini i suštinski poljuljani međunarodni poredak, pa je jasno da Japan ništa ne čini bez svog najvećeg saveznika SAD. „Rat u Ukrajini pokazao nam je nužnost borbe, a to je nešto na šta Japan do sada nije bio spreman. Japan je kasno krenuo, kao da 200 metara zaostajemo u sprintu na 400 metara“, prokomentarisao je Tošimiči Nagaiva, penzionisani general japanskih vazdušnih snaga.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter