Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
25.12.2023 u 17:37
0

„TO JE SAMO PARČE PAPIRA“: Medvedev o deklaraciji EU

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da je Deklaracija EU o bezbednosnim garancijama za Kijev samo parče papira, ali da bi bilateralni sporazumi koji iz nje proističu mogli da dovedu do stvaranja vojne baze na teritoriji Ukrajine i neizbežnog udara od strane Ruske Federacije.

Poluraspadnuti Banderovski režim je pokrenuo novu temu stvaranja antiruskog konsenzusa. Ovo je Deklaracija EU o garancijama bezbednosti za Ukrajinu. Očigledno, sama ova deklaracija nema nikakvu dodatnu vrednost. Deklaracija je samo javno saopštenje, što znači da je to parče papira – napisao je on na Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

Kako je primetio Medvedev, deklaracija podrazumeva mogućnost sklapanja sporazuma sa pojedinim zemljama, u kojima će biti navedeni uslovi za osiguranje bezbednosti.

– Ovo je ozbiljnije. Bilateralni sporazumi za proizvodnju naoružanja, obuku vojnog osoblja, finansiranje pojedinačnih vojnih programa i teoretski mnoge druge važne stvari za neonaciste u Kijevu. Dotle da neka luda država (kao što je Velika Britanija, koja se vekovima degenerisala, predvođena plavokosim nakazama poput Borisa Džonsona) odlučiće da stvori vojnu bazu u Ukrajini i, u stvari, preuzme odbranu njenih granica – smatra Medvedev.

KRAJ JE BLIZU! GRADOVI PADAJU KAO KULA OD KARATA! Posle Marjinke, Rusi osvajaju najveću tvrđavu u Donjecku!

Prema njegovim rečima, ovako se gradi model po principu „nećemo vas uvoditi u NATO, ne želimo rat sa Rusijom, ali na individualnoj osnovi nemojte sebi ništa da uskraćujete. Dodao je da je ovde pitanje kako će oni tumačiti član 5 Vašingtonskog ugovora.

Drugim rečima, kada Rusija udari na takvu bazu (a to će se neminovno desiti, pošto je vojno osoblje baze specijalno stiglo da se bori protiv nas) da zemlje Alijanse budu spremne na kolektivni odgovor našoj zemlji za uništenje baze koju je stvorila jedna od zemalja NATO-a – rekao je Medvedev.

Udar na bilo koju vojnu bazu, dodao je, predstavlja osnov za primenu člana 6. ovog ugovora („oružani napad… na oružane snage, brodove ili avione bilo koje od ugovornih strana“). Prema Medvedevu, odgovor ne mora da bude vojni i kolektivni, kako stoji u članu 5. ugovora.

Odgovor na takve akcije je ‘pružanje pomoći’ kroz pojedinačne ili zajedničke akcije koju (strana ili strane) smatraju neophodnim, uključujući upotrebu oružane sile – poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter