Izvor: Kurir
22.02.2024 u 11:21
0

TO RADIM DA SE OSVETIM AMERIMA ZA HIROŠIMU! JAPANSKI NAUČNIK NAPRAVIO NAJJAČU ATOMSKU BOMBU I DAO JE OVOJ ZEMLJI: Podignuta optužnica – SAD u panici

Američko Državno tužilaštvo optužilo je bosa japanske mafije zbog trgovanja nuklearnim materijalima.

BBC prenosi da je Takeši Ebisava (60) pokušao da proda uranijum i plutonijum za koje je verovao da će biti prebačeni u Iran kako bi se napravila nuklearna bomba.

Navodi se da su Ebisava i Tajlanđanin koji je uhapšen zajedno s njim prethodno u SAD optuženi zbog oružja i droge u aprilu 2022.

DANAK U KRVI! UKRAJINCI STVARAJU MLADE NACISTE SPREMNE DA UBIJAJU BRAĆU RUSE – Snimak 17-ogodišnjaka ledi krv u žilama! VIDEO

Ukoliko bude osuđen po najnovijoj optužnici Ebisavi preti doživotni zatvor.

Američke vlasti su saopštile da je Ebisava, koji se nalazi u zatvoru u Bruklinu, visoko pozicioniran u japanskoj kriminalnoj organizaciji poznatoj kao Jakuza, koja izvodi operacije u Šri Lanki, Mjanmaru, Tajlandu i SAD.

Ministarstvo pravosuđa u Vašingtonu je saopštilo da su Ebisava i njegovi „saradnici pokazali uzorke nuklearnih materijala na Tajlandu“ agentu američke Agencije za borbu protiv droge (DEA) koji je bio na tajnom zadatku.

Navodi se da se taj agent predstavio kao trgovac drogom i oružjem koji je povezan s iranskim generalom.

Nuklearne uzorke, koji su stigli iz Mjanmara, zaplenile su tajlandske vlasti i predale ih američkim istražiteljima.

U laboratoriji u SAD je potvrđeno da oni sadrže uranijum i plutonijum koji je spreman da bude pretvoren u oružje.

Američki tužioci tvrde da je Ebisava nastojao da, u ime neimenovane pobunjeničke organizacije iz Mjanmara, nabavi velike količine oružja koje je uključivalo rakete zemlja-vazduh, jurišne i snajperske puške, mitraljeze, granate različitog kalibra i razno taktičko naoružanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter