Izvor: Tanjug
04.08.2023 u 07:42
0

TRAMP BESAN: ,,Ovo je progon političkog protivnika’’

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je, nakon završetka saslušanja pred sudom u Vašingtonu, da optužbe protiv njega prestavljaju "progon političkog protivnika".

“Ako ne možete da ih sudski procesuirate, progonite ih“, rekao je Tramp obraćajući se medijima na aerodromu u Vašingtonu.

On je ocenio da je „ovo veoma tužan dan za Ameriku“.

“Ovo je veoma tužan dan za Ameriku, a takođe je bilo veoma tužno voziti se Vašingtonom i videti prljavštinu i propadanje. Ovo nije mesto koje sam napustio“, rekao je Tramp.

STIGAO U VAŠINGTON SA GLAVOM U TORBI, ALI NI TO GA NIJE POKOLEBALO: Evo na koliko VEKOVA će TRAMP biti OSUĐEN – „PONOSAN SAM ŠTO ĆU BITI UHAPŠEN ZA VAS“ (VIDEO)

Tramp se danas izjasnio da nije kriv po optužnici koja ga tereti za pokušaje poništavanja rezultata predsedničkih izbora u SAD 2020. godine.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Trampu je pred kraj saslušanja rečeno da ne sme da komunicira o činjenicama iz slučaja koji se vodi protiv njega i mora da odgovori na poziv suda u Vašingtonu.

On je upoznat i sa “posledicama“ ukoliko prekrši pretpretresne uslove.

Nepoštovanje preporuka suda može rezultirati nalogom za hapšenje, poništenim uslovima puštanja, pritvorom i optužbama za nepoštovanje suda.

Tužioci su poručili da neće tražiti da Tramp bude u pritvoru pre početka suđenja.

Jedan od tužilaca je na samom kraju saslušanja rekao da će čitav slučaj imati koristi od normalnog i brzog suđenja, a Trampov advokat Džon Lauro je odgovorio da će njegovom timu biti potrebno vreme da se pripremi i prouči dokaze Ministarstva pravde u vezi sa Trampovim slučajem, s obzirom na to da vlada ima vremenski period od tri godine da ih iznese.

On je dodao da je jednako važno da, pored brzog suđenja, ono bude i pošteno i pravedno.

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je u utorak novu optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru SAD, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter