Izvor: Kurir.rs/24ur
20.12.2022 u 14:35
0

TRAMP ŽESTOKO ODGOVORIO NA KALJANJE UGLEDA: „Optužuju me lažno, žele da spreče da se ponovo kandidujem za Belu kuću!“

Donald Tramp je optužio članove Predstavničkog doma američkog Kongresa da iznose „lažne optužbe“ protiv njega u pokušaju da ga spreče da se ponovo kandiduje za Belu kuću. Time je odgovorio na potez komiteta za istragu o napadu na Kongres 6. januara prošle godine, koji je u ponedeljak potvrdio preporuke za krivično gonjenje bivšeg američkog predsednika.

PREPORUČENE ČETIRI KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV DONALDA TRAMPA: Biće gonjen zbog zavere za prevaru SAD!?

„Lažni opoziv koji je pripremio veoma pristrasni komitet od 6. januara već je predstavljen, procesuiran i suđeno na sudu u još jednoj prevari o ustavnom impičmentu“, napisao je Tramp na svojoj društvenoj platformi. Ubedljivo sam pobedio“, dodao je trijumfalno.

„Cela ova stvar u vezi sa mojim gonjenjem je upravo ono što je bio ustavni opoziv – partizanski pokušaj da se ja i Republikanska partija stave po strani“, ocenio je i bivši američki predsednik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na svom jedanaestom i poslednjem javnom saslušanju u ponedeljak, odbor je najpre predstavio rezime završnog izveštaja, koji će biti objavljen u osam poglavlja, a očekuje se u sredu. Ponovo je predstavio kako je Tramp pokušao da izbaci iz koloseka prenos vlasti, kako je lagao o izbornoj prevari i kako je vršio pritisak na saveznike da mu pomognu u tome. Kada to nije uspelo, upotrebio je nasilnu rulju, navodi komitet.

Komitet je preporučio krivično gonjenje Trampa za pobunu, ometanje pravde, zaveru za prevaru američke vlade i davanje lažnih izjava. Mera je istorijska, jer Kongres nikada ranije nije na takav način i tako jasno predložio krivične prijave protiv bivšeg ili sadašnjeg predsednika SAD. U isto vreme, komitet je takođe odobrio preporuke za istragu o kršenju etike protiv četiri republikanska člana Kongresa.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter