Izvor: Kurir.rs/RIA Novosti
20.12.2022 u 14:13
0

SNAŽNA EKSPLOZIJA NA RUSKOM GASOVODU KOJIM SE ŠALJE GAS U EVROPU: U incidentu u Čuvašiji troje poginulih!

Došlo je do curenja gasa na magistralnom gasovodu Urengoj – Pomari – Užgorod u blizini sela Jambahtino Vurnarskog okruga Čuvašije, izbio je požar, rečeno je RIA Novostima u pres-službi regionalnog odeljenja Ministarstva za vanredne situacije.

DIREKTORA „GASPROMA“ PORUČIO: Ograničenje cene gasa bi izazvao prekid isporuke

„Tri osobe su poginule, jedna je povređena u eksploziji na gasovodu u Čuvašiji“, rekao je za RIA Novosti starešina seoskog naselja.

Kako je precizirano u pres-službi šefa republike, pre vanrednog stanja na gasovodu je radila kompanija „Zavolžska linearna direkcija gasovoda Gasprom transgaz Nižnji Novgorod“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije Čuvašije, u 13.44 hitne službe su dobile poruku o požaru koji je nastao kao posledica curenja gasa na podzemnom gasovodu u blizini sela Jambahtino, Vurnarski okrug. Kako je precizirano u pres-službi šefa republike, magistralni gasovod Urengoj-Pomari- Užgorod se popravljao kada je došlo do eksplozije.

Posle informacije o eksploziji, berzanske cene gasa u Evropi ubrzale su svoje stope rasta, približavajući se 1.250 dolara za hiljadu kubnih metara.

Urengoj – Pomari – Užgorod je ruski izvozni gasovod, kojim se plavo gorivo iz Sibira doprema u Evropu.

On prelazi rusko-ukrajinsku granicu u blizini stanice Sudža u Kurskoj oblasti i trenutno je jedina ulazna tačka za gas iz Rusije u Ukrajinu za tranzit.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter