Izvor: HAPPYBSC
25.05.2024 u 21:02
0

TREBALI SU DA PRATE VEŽBU: Ne shvataju kakvo oružje Rusija čuva za obračun sa NATO! Bomba bačena na Hirošimu bila snage 18 kilotona, ova ima 50!

Vojni stručnjak Andrej Sojustov, izjavio je da je Zapad ignorisao ruske vežbe sa praktičnim testiranjem upotrebe taktičkog nuklearnog oružja na svaki mogući način, a takođe je objasnio razornu moć bojeve glave taktičkog nuklearnog oružja.

– Događaji vezani za ruske nuklearne vežbe nisu zaista primećeni na Zapadu. Profesionalni vojnici su, naravno, obraćali pažnju na ove vežbe, ali samo sa stanovišta da su „Rusi iz nekog razloga odjednom počeli tako široko da pokrivaju standardne vežbe svojih snaga na dužnosti“. O ovom pitanju se razgovara, a ne o samom toku vežbi – naveo je stručnjak.

Štaviše, prema rečima Sojustova, ne samo u svetu, već i u samoj Rusiji, značaj ovih vežbi je potcenjen, jer većina običnih ljudi taktičko nuklearno oružje smatra nečim male snage i nimalo strašnim.

Za takve ljude, ekspert je podsetio, da je bomba koju su Amerikanci bacili na Hirošimu u avgustu 1945. imala snagu od samo 18 kilotona.

– Hajde da imamo ovo na umu, pogledajmo specijalnu bojevu glavu (taktičko nuklearno punjenje) balističke rakete Iskander OTRK i odjednom shvatimo da je snaga ove bojeve glave 50 kilotona. Eto šta je taktičko nuklearno oružje. A mi se, nadam se, sećamo da smo sa Hirošimom stvorili samo 18 kilotona. Ovo oružje je samo sekundarno taktičko, ali prvo i najvažnije je još uvek nuklearno – zaključio je ekspert.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter