Izvor: BSC Happy
29.11.2023 u 19:09
0

TUGA DO NEBA: U bolnici u Gazi pronađene mrtve preveremno rođene bebe

Pet prevremeno rođenih beba pronađeno je mrtvo u bolnici u gradu Gazi, koji je bio epicentar borbi pre stupanja na snagu primirja između Izraela i Hamasa, objavio je portparol ministarstva zdravlja Hamasa.

Do prekida borbi, u petak kada je stupilo primirje na snagu, bolnice najvećeg grada u palestinskoj enklavi bile su na meti izraelskih napada. Prema navodima lekara više bolnica je evakuisano, a nekoliko njih po naređenju izraelske vojske.

„Okupacione snage ostavile su pet prevremeno rođenih beba u jedinici intenzivne nege u bolnici al Nasr, jednoj od glavnih pedijatrijskih bolnica u Gazi“, rekao je doktor Ašraf al Kidreh.

ZABRANA KRITIKOVANJA DRŽAVNE POLITIKE: Rusija priprema “sporazum o odanosti” za strance

Vojnici su zabranili lekarima i članovima porodica nedonoščadi da se približe i kada su lekari mogli da uđu u utorak uveče pronašli su njihova delimično raspadnuta tela.

Izraelska vojska nije želela odmah da komentariše, navodi Frans pres.

Ceo svet je sredinom novembra pratio sudbinu 39 prevremeno rođenih beba u drugoj bolnici u Gazi, bolnici al Šifa, koju je izraelska vojska opkolila i napala.

Osam od tih beba je umrlo zbog nedostatka struje potrebne za inkubatore. Njih dvadeset osam je evakuisano u Egipat gde su prebačene u bolnicu, mnoge bez svojih porodca, neke su siročići, dok roditeljima drugih nije odobren ulazak u Egipat, prema navodima UN.

Tri bebe koje su bile suviše slabe da se prebacuju hospitalizovane su u ustanovi na jugu pojasa Gaze.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter