Izvor: Tanjug
02.06.2022 u 08:39
0

TURSKA MENJA IME: Ovako će se sada zvati!

Ujedinjene nacije odobrile su zvanični zahtev Turske da se naziv zemlje na stranim jezicima promijeni u Turkije, saopštio je portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik za Anadolu Nevs Agenci.

UPOZORENJE VAŠINGTONU! Isporuke oružja Ukrajini povećavaju rizik od direktnog sukoba Rusije i SAD!

On je za agenciju Anadolija rekao da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš dobio obaveštenje od turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua o preimenovanju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, „promena imena zemlje stupa na snagu od dana prijema pisma“.

Agencija navodi da će se od sada naziv Turkije (Turkiie) koristiti na svim međunarodnim forumima i u zvaničnim dokumentima u kojima su se ranije koristili različiti etnonimi, kao što su Turkei, Turkei ili Turkuie.

Čavušoglu je prethodno na Tviteru napisao da je Ankara podnela zvaničan zahtev UN za promenu imena zemlje na stranim jezicima.

Objasnio je da je ta promena usvojena u okviru koraka Ankare usmerenih na „povećanje prestiža zemlje u međunarodnoj areni“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter