Izvor: rt.rs
20.08.2023 u 13:26
0

TUŽNA GODINA OD SMRTI RUSKE HEROINE: Na današnji dan ubijena je novinarka Darija Dugina- ulica u DONJECKU nosi njeno ime

Darja Dugina, ruska novinarka i ćerka poznatog političkog filozofa i pisca Aleksandra Dugina, poginula je pre tačno godinu dana. Mlada novinarka i veliki ruski patriota, koja je, kako je to opisao šef DNR-a Denis Pušilin, vrlo dobro razumela prave uzroke aktuelnog sukoba u Ukrajini, tragično je nastradala na današnji dan u dvadesetdevetoj godini života zbog eksploziva koji je ukrajinska strana postavila ispod njenog automobila.

Rusko društvo danas Darji odaje poštu i poručuje da Rusija ne zaboravlja svoje heroje.

Zbog njenog patriotizma i žrtve koju je podnela zbog podrške Rusiji, Donjecka Narodna Republika dodelila je Duginoj ulicu. Ulica Darje Dugine nalazi se pored parka, koji je ime dobio po prvom šefu DNR-a Aleksandru Zaharčenko. Zaharčenko je, podsetimo, poginuo 2018. godine prilikom terorističkog napada, a vest o tome da je ruska heroina dobila ulicu na Telegramu je danas objavio šef DNR-a.

Vkontakte/prinscreen

Bila je pravi patriota Rusije – aktivno i otvoreno je podržavala Specijalnu vojnu operaciju, javno je iznosila svoju tačku gledišta. Ona je dobro razumela uzroke vojnog sukoba, tvrdila je da Rusija nije u ratu sa Ukrajinom, već sa celim Zapadom, sa globalizmom. Za nas, ona je naša. Daša je više puta bila u DNR, a ovde na fotografiji je u blizini škole u ​​Donjecku, koju su uništile ukrajinske granate. U znak sećanja na Darju Duginu, odlučili smo da po njoj nazovemo ulicu. Ona je za nas heroj. Pamtićemo je i mi i naši potomci – ona je toga dostojna.

Smrt Dugine komentarisala je i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je iskoristila priliku da podseti i da niko na Zapadu nije osudio teroristički zločin, tokom kojeg je nastradala novinarka samo zbog toga što je zastupala tačku gledišta koja je bila u suprotnosti sa stavom kolektivnog Zapada.

Godinu dana nakon tragične smrti Dugine, još uvek nismo čuli ni reč od relevantnih međunarodnih organizacija i institucija za ljudska prava o ovom i mnogim drugim namernim zločinima nad predstavnicima medija čije se gledište ne poklapa mišljenjem kolektivnog Zapada.

Kako je utvrdila Federalna služba bezbednosti Rusije, iza ubistva Darje Dugine stoji ukrajinska obaveštajna služba, a počinilac je Natalija Vovk, državljanka Ukrajine, koja je u Rusiju sa ćerkom doputovala u julu prošle godine.

Dugina je poginula u večernjim satima u Moskovskoj oblasti, na licu mesta. Eksploziji je neposredno prisustvovao njen otac, Aleksandar Dugin, koji u trenutku nesreće nije bio u automobilu.

Predsednik Rusije osudio je njeno ubistvo i posmrtno joj dodelio Orden za hrabrost, a vlasti su saopštile da će joj u znak sećanja podignuti i spomenik u Moskvi.

Dugina je završila čuveni Moskovski državni univerzitet Lomonosov, a neko vreme studirala je i u Francuskoj. Nakon završetka studija, neretko je gostovala po medijima i javno iskazivala svoj stav. Njena filozofija poklapa se sa stanovištem oca Dugina.

Nakon početka Specijalne vojne operacije, SAD i EU uvele su sankcije protiv nje, a Dugina je sredinom prošle godine bila na frontu, kada je posetila Donjeck i Mariupolj, kao i poznatu čeličanu „Azovstalj“, nakon što su je zauzele ruske snage.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter