Izvor: Alo.rs
09.12.2023 u 12:12
0

HOROR IZRAELU SE NASTAVLJA: U napadu na Siriju poginuo sin poznatog pripadnika Hezbolaha

Tri člana libanske terorističke grupe Hezbolah koju podržava Iran ubijena su u napadu izraelske bespilotne letelice na jugozapadu Sirije, saopštila su dva regionalna izvora bliska Damasku.

BRUTALNE OPTUŽBE – K’O MALJEM PO GLAVI: Gutereš je staje na stranu Hamasa?

Jedan od ubijenih u napadu je sin poznatog teroriste Hezbolaha Ali Muse Dakduka, javio je KAN njuz.

Dakduk, prema izraelskim vojnim izvorima, upravlja terorističkom mrežom Hezbolaha pod nazivom „Golanska mreža“ koja se nalazi duž sirijske granice sa Golanskom visoravni, prenosi „Džeruzalem post“. Njega su bile zarobile američke trupe u Siriji nakon što je učestvovao u napadu na Karbalu 2007. godine, kada je ubijeno pet američkih vojnika.

Kurt je sa samo 19 godina stekao kvalifikacije i postao samozaposlen. Iste godine, uspeo je sebi da priušti prvu kuću, a sada živi u objektu koji ima tri spavaće sobe i vredi više od 110.000 funti, a vozi automobil za koji je iskeširao 35.000 evra.

– Za svaku ciglu zaradim po jednu funtu – kaže Kurt na TikToku.

Dakduk, za koga su SAD tvrdile da je radio uz podršku Irana, prebačen je u irački zatvor i potom pušten 2012. godine. U napadu je poginuo i jedan Sirijac koji se nalazio u grupi pripadnika Hezbolaha, naveli su neimenovani izvori.

Izraelska vojska odbila da je da komentariše napad na grad Al Bat u provinciji Kuneitra, blizu Golanske visoravni, koja je pod kontrolom Izraela. Izrael godinama izvodi napade na ciljeve u Siriji za koje tvrdi da su povezane sa Iranom, čiji je uticaj u Siriji porastao od kada je Teheran podržao stranu sirijskog predsednika Bašara al Asada u građanskom ratu koji je počeo 2011.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter