Izvor: B92
25.04.2024 u 12:49
1

UDARNO: Sprečen napad LITVANIJE na Belorusiju

Beloruske specijalne službe sprečile su udare dronovima sa teritorije Litvanije na ciljeve u Minsku, saopštio je šef KGB-a Ivan Tertel.

„Komitet državne bezbednosti, u saradnji sa kolegama iz drugih agencija, nedavno je sproveo niz preventivnih bezbednosnih mera, koje su omogućile sprečavanje napada borbenim bespilotnim letelicama sa teritorije Litvanije na objekte u Minsku i njegovim predgrađima“, kazao je Tertel, govoreći na Svebeloruskom narodnom saboru.

RAZMIŠLJA DA SE POVUČE: Sančez suspendovao svoju funkciju premijera zbog istrage protiv njegove supruge

On je napomenuo da se rad u tom pravcu nastavlja, iako KGB još ne može da pruži detaljne informacije.

Očekuje se da će Vrhovni savet danas doneti odluku o usvajanju nacrta nove vojne doktrine i koncepta nacionalne bezbednosti Belorusije.

Ukrajina je, kako se navodi, obučila do hiljadu militanata koje planiraju da iskoriste za zauzimanje naselja u Belorusiji.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko najavio je ranije planove opozicije i njihovih nalogodavaca da zauzmu Kobrinsku oblast u Belorusiji, proglase novu vladu i obrate se Alijansi o slanju trupa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UDARNO: Sprečen napad LITVANIJE na Belorusiju”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter