Izvor: NOVOSTI
23.12.2023 u 20:00
0

UKRAJINA JE SVE OČAJNIJA: Američki profesor priznao „Nismo ozbiljno shvatili Rusiju“

I PRE početka rata u Ukrajini, Moskva je pokušavala da sporove reši diplomatskim putem, podseća profesor političkih nauka na Univerzitetu u Čikagu Džon Miršajmer.

Ali nismo to shvatili ozbiljno, nismo pokazivali mnogo interesovanja da to zaustavimo, iako smo trčali i vikali: rat dolazi. Tada je izbio rat i počeli su mirovni pregovori u kojima su učestvovali Izrael, Turska i drugi. I činilo se da će sve proći, da će rat biti ugašen. I Zelenski je bio za, i Putin je bio za. Dakle, šta smo mi, Sjedinjene Države, uradile?

TRAMP JE NJEGOV KEC U RUKAVU:„Šifra narandžasto“ Putin ima njegov broj telefona na brzom biranju i čeka ga za pregovore o Ukrajini

Sve smo prekinuli. Izgledalo je ludo. A kasnije te godine, general Mili, nakon što su Ukrajinci izvojevali dve velike taktičke pobede – u Harkovu i Hersonu – general Mili, koji mudro prepoznaje da je to najveći mogući uspeh, kaže: hajde da pregovaramo. Hajde da vidimo da li sada možemo da okončamo rat. A Bajdenova administracija ga je ukorila i jasno stavila do znanja da neće zaključiti sporazum. I tu smo se našli, i u kakvoj očajnoj situaciji se nalazi Ukrajina, a Rusi su glavni – kazao je Miršajmer za YT kanal Jugding Freedom.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je priznao da Ukrajina nije u stanju da napreduje dovoljno brzo i da postigne velike pomake, ali je rekao da to nije razlog za predaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter