Izvor: Bsc Happy
14.04.2023 u 13:24
0

„TAJNO ORUŽJE KORISTIĆEMO U NAPADU NA KRIM“: Kijev upozorio

Ukrajina će „testirati i koristiti“ svako nezabranjeno oružje za oslobađanje svoje teritorije, uključujući Krim koji je okupirala Rusija, izjavio je u petak šef njenog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu. Komentar Aleksija Danilova dolazi uz očekivanje da će Kijev pokrenuti kontraofanzivu u narednim nedeljama ili mesecima sa ciljem da ponovo zauzme teritoriju koju drže Rusija na jugu i istoku.

 – Krim je teritorija Ukrajine i tamo ćemo testirati i upotrebiti oružje koje nije zabranjeno međunarodnim zakonima, a koje će pomoći u oslobađanju naših teritorija –  napisao je on na Tviteru.

„SAD SU KRIVE ZA RAT“: Reči kubanskog predsednika odjekuju svetom

Zapadni partneri Kijeva pružili su ključnu vojnu podršku, uključujući moderne borbene tenkove i oklopna vozila, od potpune ruske invazije prošle godine.

Ali prestali su da obezbede teže oružje, kao što su borbeni avioni F-16, koje je Ukrajina tražila.

Kijev takođe razvija sopstveno oružje, kao što su bespilotne letelice i raketa Neptun, koju je, kako kaže, koristio da je prošle godine potopio vodeći brod ruske Crnomorske flote.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter