Izvor: BSC Happy
14.04.2023 u 11:38
0

KIJEVU SLOMLJENA KIČMA: Artiljerija i juriši skršili odbranu Bahmuta

Ukrajinske trupe bile su prinuđene da se povuku sa neke teritorije u gradu Bahmutu na bojnom polju, jer Rusija vrši ponovni napad tamo uz intenzivnu artiljerijsku vatru u protekla dva dana, saopštila je Britanija u obavještajnim podacima u petak.

 – Rusija je ponovo aktivirala svoj napad na grad Bahmut u Donjeckoj oblasti pošto su snage ruskog Ministarstva odbrane i Vagner grupe poboljšale saradnju“, navodi se, misleći na rusko ministarstvo odbrane i njene glavne plaćeničke snage.

„MAĐARSKA RATOVATI NEĆE“: Orbanovo „ne“ SAD-u

 – Ukrajinske snage suočavaju se sa značajnim problemima u snabdevanju, ali su se uredno povukle sa pozicija koje su bile prinuđene da ustupe –  saopštila je britanska vojska u dnevnom ažuriranju obaveštajnih podataka.

Vagner je preuzeo vođstvo na ruskoj strani u višemesečnoj bici, najsmrtonosnijoj u ratu za trupe na obe strane, ali se vođa plaćeničke grupe žalio na slabu podršku regularne vojske za njegove snage.

 – Ukrajinska odbrana i dalje drži zapadne oblasti grada, ali je bila izložena posebno intenzivnoj ruskoj artiljerijskoj vatri u prethodnih 48 sati –  navodi se.

Rečeno je da su Vagnerove jedinice sada fokusirane na napredovanje u centru Bahmuta, dok su im ruski padobranci pružali olakšanje u napadima na bokove grada. Bahmut, koji je držao oko 70.000 ljudi pre rata, bio je glavna meta Rusije u masovnoj zimskoj ofanzivi koja je do sada donela oskudne rezultate uprkos pešadijskim kopnenim borbama intenziteta neviđenog u Evropi od Drugog svetskog rata.

„CRNO MORE NIKAD NEĆE BITI NATO MORE“: Peskov zagrmeo

Zauzimanje grada bi bila prva značajna pobeda Rusije u poslednjih osam meseci.

Moskva kaže da bi otvorila put za osvajanje više teritorije u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, što je glavni ratni cilj. Ukrajina, koja se priprema za sopstvenu kontraofanzivu, izgledala je verovatno da će napustiti Bahmut krajem februara, ali je u martu najavila da će se tamo boriti, rekavši da Rusija uzima veće žrtve pokušavajući da ga napadne.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter