Izvor: Tanjug
11.06.2023 u 16:49
0

PROBIJENA LINIJA? Ukrajinska 68. jegerska brigada povratila naselje VIDEO

Kijevske trupe saopštile su u nedelju da su povratile selo od ruskih snaga na jugoistoku Ukrajine, što je prvo oslobođeno naselje za koje su tvrdili od pokretanja kontranapada ove nedelje.

Vojnici su istakli ukrajinsku zastavu na bombardovanu zgradu na neproverenom snimku koji je objavila ukrajinska 68. jegerska brigada, a na kojem je naselje identifikovano kao Blahodatne u regionu Donjecka.

 – Vidimo prve rezultate kontraofanzivnih akcija, lokalizovane rezultate – rekao je na televiziji Valerij Šeršen, portparol ukrajinskog vojnog sektora „Tavrija“.

NISU SE USREĆILI: Ukrajina pokušala na napadne brod Crnomorske flote koji štiti gasovod

On je rekao da se selo nalazi na ivici Donjecke i Zaporoške oblasti nekoliko kilometara južno od sela Velika Novosilka pod kontrolom Kijeva. Predsednik Volodimir Zelenski je u subotu dao najjači signal do sada da je Kijev pokrenuo dugoočekivani kontranapad kako bi zauzeo zemlju na istoku i jugu, potvrđujući da se odvijaju „protivofanzivne i odbrambene operacije“.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u petak da je ukrajinska vojna akcija uveliko u toku, ali da do sada nije uspela da probije rusku odbrambenu liniju i da je uzela velike gubitke.

Kijevski zvaničnici uveli su strogi period operativne tišine i pozvali Ukrajince da ne otkrivaju nikakve informacije koje bi mogle da ugroze operaciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter