Izvor: Tanjug
03.02.2023 u 10:04
0

UKRAJINCI SPREMNI DA SE POVUKU: „Nećemo napadati teritoriju Rusije“

Kijev se obavezuje da neće koristiti oružje većeg dometa protiv Rusije.

Ukrajina je spremna da se obaveže da neće koristiti oružje većeg dometa koje je tražila od Zapada za napade na teritoriju Rusije, sa izuzetkom novih ruskih regiona koje Kijev i dalje smatra svojom teritorijom, izjavio je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare ukrajinske vlade i Evropske komisije u Kijevu Reznikov je rekao da oružane snage Ukrajine traže naoružanje dometa do 300 kilometara.

RUSKE SNAGE NAPREDUJU U DONJECKU Igor Konašenkov predstavio najnoviji izveštaj o ratu u Ukrajini!

– Ukrajina je spremna da pruži sve vrste garancija da zapadno naoružanje neće biti upotrebljeno za napade na rusku teritoriju. Imamo dovoljno ciljeva u privremeno okupiranim ukrajinskim područjima i spremni smo da koordiniramo ciljeve sa našim partnerima, rekao je ministar.

Sjedinjene Američke Države pripremaju još jedan paket vojne pomoći za Ukrajinu vredan 2,2 milijarde dolara, u kojem će se prvi put naći oružje većeg dometa, preneli su mediji u utorak pozivajući se na dva neimenovana američka zvaničnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter