Izvor: BSC Happy
03.02.2023 u 09:56
0

PRIJATELJSTVO MOSKVE I PEKINGA „NEMA GRANICA“: Direktor CIA naglasio da Kina ostaje posvećena partnerstvu sa Rusijom

Vladimir Putin u razgovorima sa kineskim liderom Si Đinpingom bio je fokusirani na dalji razvoj i jačanje bilateralnih veza.

Direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns veruje da kineska vlada ostaje posvećena partnerstvu sa Rusijom, navela je na Tviteru novinarka „CBS“ Olivija Gazis.

Novinar je citirao Bernsa koji je tokom obraćanja na jednom događaju na Univerzitetu Džordžtaun rekao da Peking ostaje „predan“ partnerstvu sa Rusijom, iako „veoma nerado“ će da obezbedi smrtonosno oružje, na primer.

PUTIN OTKRIO ŠTA JE GLAVNI PRIORITET RUSIJE: „Ova misija će sigurno biti završena“

Istovremeno, Rojters je pisao pozivajući se na Bernsa da bi bila greška potceniti posvećenost Moskve i Pekinga bilateralnoj saradnji.

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je Kinu 4. februara 2022. Njegovi razgovori sa kineskim liderom Si Đinpingom bili su fokusirani na dalji razvoj i jačanje bilateralnih veza, koordinaciju akcija na međunarodnoj sceni i razradu zajedničkih pristupa hitnim pitanjima i globalnim bezbednosnim izazovima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema rezultatima razgovora koji su trajali više od dva i po sata, lideri obe zemlje usvojili su zajedničku izjavu u kojoj se ističe da prijateljstvo Rusije i Kine „nema granica“ i „nema „zabranjenih“ oblasti saradnje“.

U dokumentu se takođe navodi da se Moskva i Peking suprotstavljaju daljem širenju NATO-a i pozivaju severnoatlantski savez da odustane od hladnoratovskog pristupa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter