Izvor: Kurir.rs
02.05.2023 u 08:00
3

RUSKI TENK RAZVALJEN U PARAMPARČAD: Granatirao Ukrajince, krenuo da beži, pa pogođen (VIDEO)

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama može se videti kako tenk u poluurbanom okruženju dejstvuje na ukrajinske položaje, nakon čega se ubrzano povlači.

Ukrajinska vojska objavila je novi snimak uništenja ruskog tenka. Ovaj put reč je o jednoj od najnaprednijih varijanti ruskog oklopnog tenka T-90M, koji je pušten u upotrebu 2017. godine.

ŽESTOK OKRŠAJ NA KRIMU: Ruska PVO protiv ukrajinskih dronova (VIDEO)

Međutim, prilikom povlačenja pogođen je protivtenkovskom raketom. Ne zna se o kom protivoklopnom sistemu se radi, a moguće je da se radi i o artiljerijskoj protivoklopnoj raketi „Excalibur“.

Prema podacima nezavisnog tima Oriks, koji se bavi evidentiranjem ruskih gubitaka u tehnologiji, ruske snage su od početka invazije na Ukrajinu izgubile 1.911 tenkova, od kojih je 1.165 uništeno.

Oko 544 su zarobljene od strane ukrajinskih snaga, a ostali su napušteni na bojnom polju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “RUSKI TENK RAZVALJEN U PARAMPARČAD: Granatirao Ukrajince, krenuo da beži, pa pogođen (VIDEO)”

  1. Ko da je protiv tenkovska mina nisam video udarac rakete ali po ovome pogodne je sa strane u zadnji deo otprilike tako da je velika verovatnoća da je posada preživela

    5
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter