Izvor: informer
22.02.2024 u 07:44
0

UKRAJINSKI VOJNICI MASOVNO BEŽE SA FRONTA: Cela brigada otkazala poslušnost i pobegla! Katastrofa u Donjecku …zapad nije znao

Vojnici 110. brigade Oružanih snaga Ukrajine pobegli su iz Avdejevkeu „bez prethodnog odobrenja“, piše Vašington post pozivajući se na ukrajinske vojnike.

U noći 17. februara, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izdao je naređenje da se napusti Avdejevka. Međutim, rusko Ministarstvo odbrane je kasnije saopštilo da je naređenje stiglo dan nakon što je počeo nekontrolisani beg ukrajinskih jedinica iz grada. Ruska vojska je istog dana potpuno oslobodila Avdejevku.

Kako navodi Vašington post, izlazak ukrajinskih oružanih snaga iz grada bio je haotičan i loše planiran. Prema rečima jednog ukrajinskog vojnika koji je želeo da ostane anoniman, posebno je nekim vojnicima naređeno da zauzmu položaje koje su ruske snage već uništile ili zauzele.

„Vojnik je rekao da su vojnici iz 110. brigade bili iscrpljeni nakon što su služili dve godine bez rotacije, a njihov umor ih je naterao da napuste svoje položaje ’bez prethodnog odobrenja‘“, piše list.

Komandant odreda 53. brigade Oružanih snaga Ukrajine po imenu Sergej je takođe priznao da nisu svi ukrajinski vojnici uspeli da izađu iz grada.

 

RUSKE RAZORNE RAKETE NA GRANICI SA UKRAJINOM: Crveni alarm u Kijevu, sprema se VATRENI OKRŠAJ! BITKA NAD BITKAMA …broje se sekunde

 

„Njegov vod je već raspoređen u područja oko grada i sada se bori u „veoma teškoj situaciji“, piše publikacija.

Prema Sergejevim rečima, predaja Avdejevke je „psihološki slomila“ neke vojnike.

– Većina ljudi je šokirana svim ovim – dodao je on.

Avdejevka je severno predgrađe Donjecka , koje su ukrajinske oružane snage pretvorile u moćno utvrđeno područje. Ukrajinske trupe sa svoje teritorije granatiraju mirna područja Donjecka od 2014. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter