Izvor: Alo
17.08.2023 u 14:38
2

VAGNER PROTERUJE FRANCUSKE VOJNIKE IZ NIGERA: RUSI KIDAJU OKOVE afričkim narodima (VIDEO)

Grupa "Vagner" izbacuje Francuze iz Afrike, to su uradili u Centralnafričkoj Republici 2018. pa u Maliju pa u Burkini Faso i sada se suočavamo sa istom situacijom u Nigeru. Šuška se da je sledeća meta Čad dom oko 1.000 francuskih vojnih lica, a pitanje je ko stoji iza svega toga?

U suštini, 26. jula predsednik Nigera Mohamed Bazoum je smenio predsednički sud i sada su ga uzeli za taoca. General Čijani je imenovan za šefa prelazne Vlade posle puča.

Ambasada u Nijameju, glavnom gradu Nigera, svet je bio šokiran kada je video demonstrante kako slave državni udar i mašu ruskim zastavama i uzvikuju „Živela Rusija“ u isto vreme drugi su imali slogane poput hvala „Vagneru“, prenosi Jutjub kanal „HistoryLegends“.

IDU NA RUSKU GILJOTINU: UKRAJINA AKTIVIRALA NAJELITNIJU 82. BRIGADU – evo čime su NAORUŽANI (VIDEO)

Kao odgovor na ove događaje šef Vagnerovog PMC-a rekao je da kolonijalisti podržavaju njihov robovlasnički sistem puneći afričke zemlje banditima i teroristima.

Istina je tokom proteklih nekoliko godina Vagner je stekao impresivan značaj u Africi od operacija u Libiji, Sudanu, Centralnoafričkoj Republici, Mozambiku i u 2021. u Maliju, a najverovatnije u i Nigeru.

Državni udari nisu ništa novo za Niger. Orošli su kroz državni udar 1974. pa neuspeli pokušaj 1996.

UKRAJINCI KRENULI U PATROLU PA IM KRV OTIŠLA U PETE: GROBLJE LEOPARDA UNIŠTENIH RUSKIM PROJEKTILIMA – ko bi imao MORAL POSLE OVOG PRIZORA? (VIDEO)

Još jedan puč tri godine kasnije 1999. još jedan neuspeli puč 2010. onda je predsednička garda zaustavila pokušaj puča u martu 2020.

Ove godine je predsednička garda otkrila da se skoro okrenula protiv nove civilne vlade, tračevi govore da je predsednik Bazoum spremao da otpusti generala Čijanija.


Francuski analitičar zvani Bernard je sve ovo predvideo pre četiri meseca.

„MENI JE VRLO DRAGO DA VI TAKO DOBRO SARAĐUJETE SA GOSPODINOM NAJSOM“: LEGENDARNA SCENA – UBITAČNI TANDEM MILOŠEVIĆ-ŠEŠELJ se smeju TUŽIOCU NAJSU (VIDEO)

Situacije sada neki nepotvrđeni izveštaji pominju da su nekoliko sati pre puča francuske obaveštajne službe bile spremne da pozicioniraju pripadnike specijalnih snaga u predsedničkoj palati, ali je Makron odbio jer se plašio da će to biti protumačeno kao kolonijalizam iz geopolitičke perspektive.

Preuzimanje vlasti u Nigeru sada povećava mogućnost izbijanja velikog rata u onom što zovu ekonomska zajednica zapadnoafričkih zemalja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “VAGNER PROTERUJE FRANCUSKE VOJNIKE IZ NIGERA: RUSI KIDAJU OKOVE afričkim narodima (VIDEO)”

  1. Kad vagner svira svi stoje mirno ili počivaju u miru ako nisu dobri,!!,Sviraj Prigožine onu našu staru o muškarcima koji se bore za pravdu ugnjetenih……

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter