Izvor: Alo
18.08.2023 u 22:12
2

IDU NA RUSKU GILJOTINU: UKRAJINA AKTIVIRALA NAJELITNIJU 82. BRIGADU – evo čime su NAORUŽANI (VIDEO)

Američki mediji izvestili su da su ukrajinske vazdušno-desantne snage konačno rasporedile svoju najmoćniju jedinicu - 82. vazdušno-desantnu brigadu koja je nazvana "najmoćnija jedinica" u nacionalnoj vojsci (i među poslednjim njenim rezervama).

Kijev je rasporedio jednu od svojih najbolje opremljenih i obučenih jedinica, a ruska vojska je u utorak potvrdila da su snage u blizini Robotina u regionu Zaporožja odbile tri napada desantnih jedinica ukrajinske 82. vazdušno-desantne brigade, pri čemu je navodno poginulo 200 ukrajinskih vojnika i uništeno je pet tenkova, osam oklopnih i borbenih vozila pešadije i dve haubice Msta-B.

U komentaru za moskovske medije, ruski ratni dopisnik Jevgenij Podubni objasnio je šta se zaista dešava.

„MENI JE VRLO DRAGO DA VI TAKO DOBRO SARAĐUJETE SA GOSPODINOM NAJSOM“: LEGENDARNA SCENA – UBITAČNI TANDEM MILOŠEVIĆ-ŠEŠELJ se smeju TUŽIOCU NAJSU (VIDEO)

Elita ukrajinske vojske

Američki mediji navode da je raspoređivanje dobra i loša vest za dugo očekivanu kontraofanzivu Kijeva.

Opremljena tenkovima „čelindžer 2“, 82. brigada je takođe naoružana oklopnim vozilima „marder“ i „strajker“, koji su među najsavremenijom opremom NATO-a koja je isporučena Kijevu.

JOŠ MALO PA NESTALO: UNIŠTENO NATO ORUŽJE prikazano GRAĐANIMA, MEDVEDEV obišao „BUVLJAK“ (VIDEO)

Za 82. brigadu se kaže da je među „poslednjim većim jedinicama“ na raspolaganju ukrajinskoj komandi.

Njeno raspoređivanje „moglo bi značajno da poveća“ vatrenu moć ukrajinskih snaga u kratkom roku, ali kada se 82. i njena sestrinska 46. vazdušno-desantna brigada povuku, „možda neće biti nijedne jednako moćne brigade da ih zameni“, što znači „kontraofanziva bi mogla da izgubi zamah“, upozorava se u izveštaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “IDU NA RUSKU GILJOTINU: UKRAJINA AKTIVIRALA NAJELITNIJU 82. BRIGADU – evo čime su NAORUŽANI (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter