Izvor: Sputnjik
04.10.2022 u 13:30
0

VEĆINA ZEMALJA SHVATA DA JE RUSIJA U PRAVU! Lavrov: „Zapad mora postati svestan nove realnosti“

Za Rusiju apsolutno nije od principijelnog značaja da li zapadne zemlje priznaju ulazak novih regiona u njen sastav, ali bi bilo ispravnije kada bi one bile svesne nove realnosti, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

TAKO JE RADIO I HITLER: Lavrov izjavio da su SAD potčinile Zapad!

– Apsolutno nije od principijelnog značaja. Naravno, ispravnije bi bilo kada bi sve zemlje sveta bile svesne nove realnosti, koja je bila neizbežna. To potvrđuje ogroman broj pravnih argumenata, uključujući i Povelju Ujedinjenih nacija, u kojoj je utvrđen princip ravnopravnosti i samoopredeljenja naroda, kao i Deklaraciju Generalne skupštine UN, koja precizno razjašnjava da su svi dužni da poštuju teritorijalnu celovitost onih država koje imaju vlade koje priznaju pravo na samoopredeljenje i predstavljaju ceo narod koji živi na teritoriji neke zemlje – rekao je Lavrov novinarima. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, režim aktuelnog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, kao i njegovog prethodnika Petra Porošenka, ne poštuje te kriterijume.

– Sada se realizuje scenario koji je diktiran samim životom i koji se oslanja na slobodnu volju građana – rekao je Lavrov.

Po rečima Lavrova, većina zemalja shvata da je Rusija u pravu.

– Garantujem vam da velika većina zemalja odlično shvata da smo mi u pravu. Nemaju svi hrabrosti, pa ni snage da objektivno govore o tome direktno. Siguran sam da će istina naći svoj put – rekao je šef ruske diplomatije. 

On je naglasio da se sada, u slučaju sa referendumima u LNR, DNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti realizuje scenario koji se oslanja na slobodnu volju ljudi.

– Bilo kakvi drugi pokušaji, veštačka eskalacija konfrontacije, veštačka mobilizacija antiruskih snaga, pretnje i ucene – sve je to antiistorijsko – rekao je Lavrov.

Savet Federacije ratifikovao je sporazum o prijemu Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter