Izvor: Tanjug
05.10.2022 u 14:26
0

VERŠINJIN DOČARAVA POSLEDICE MOGUĆE ELIMINACIJE: „Izbacivanje Rusije iz Ujedinjenih nacija je nemoguće i opasno…“

Ideja nekih zemalja o izbacivanju Rusije iz Saveta bezbednosti Ujedninjenih nacija je nemoguća, poručio je danas zamenik ministra inostranih poslova Sergej Veršinjin na konferenciji za novinare. 

Rusija nije danas uspela da osvoji dovoljno glasova za reizbor u upravni savet Agencije Ujedinjenih nacija za vazduhoplovstvo!

Inicijativa da se Rusiji oduzme članstvo u Savetu bezbednosti i Generalnoj skupštini UN je nerealna, ocenio je Veršinjin i dodao da tako „loše osmišljene“ ideje zastupa najviše Ukrajina.

On je takvu ideju ocenio i kao „nepromišljenu i opasnu“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Stalni predstavnik Ukrajine u UN Sergej Kislica je početkom godine zahtevao da se Rusija izbaci iz Saveta bezbednosti UN, dok je predsednik Volodmir Zelenski u obraćanju Generalnoj skupštini UN prošlog meseca pitao zašto Rusija i dalje ima pravo veta u SB. On je ocenio da je agresijom na Ukrajinu Rusija prekršila Povelju UN, te da je njeno prisustvo u Savetu bezbednosti izgubilo pravni osnov.

Vašington i Brisel podržavaju ovu inicijativu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter