Izvor: Tanjug
09.02.2021 u 08:08
0

VIŠE NIKADA NEĆE MOĆI DA SE KANDIDUJE? Senat priprema brz postupak o opozivu Donalda Trampa

Američki Senat priprema se za brz postupak o opozivu Donalda Trampa.

NAJVAŽNIJE DANAS

CRNOMARKOVIĆ U ĆIRILICI O KRIMINALU U SRBIJI: Međusobno priznavanje Kosova, nije opcija!

ĆIRJAKOVIĆ U ĆIRILICI O KRIMINALU U SRBIJI: Mafijaši su željni pašnjaka na Vračaru, i oca koji časti!

ANTONIĆ O KRIMINALCIMA U ĆIRILICI: Na kraju ipak završe u zatvoru

PAO GRAD U ZAGREBU! Nevreme u Hrvatskoj, hladan talas stiže u Srbiju!

Drugi po redu postupak za Trampov opoziv počinje danas u američkom Senatu zbog optužbi za „podsticanje pobune“ neposredno uoči smrtonosnog pohoda njegovih pristalica na Kapitol hil 6. januara, prenosi BBC.

Demokrate tvrde da imaju „neoborive“ dokaze o Trampovoj krivici, dok advokatski tim bivšeg predsednika SAD uzvraća da su demonstranti delovali samostalno i ocenjuje da je senatski postupak „apsurdan i neustavan“.

Tramp je jedini američki predsednik protiv koga je je dva puta pokretan postupak za opoziv i treći u istoriji američke republike.

Ukoliko bi Senat odlučio da ga opozove, Tramp više nikada ne bi mogao da se kandiduje, ali za to je potrebna dvotrećinska većina od ukupno 100 senatora.

Demokrate imaju 50 mesta u Senatu i malo je verovatno da će imati podršku dovoljnog broja republikanskih senatora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter