Izvor: Kurir.rs/Beta
19.12.2022 u 15:51
0

VRHOVNI SUD ŠVEDSKE RUŠI PUT KA NATO PAKTU: Odbio izručenje turskog novinara vlastima u Ankari!

Vrhovni sud u Švedskoj odbacio je danas zahtev za izručenje novinara koje je zatražio predsednik Turske –  Režep Tajip Erdogan za zeleno svetlo Švedskoj za ulazak u NATO.

PORUKA NATO-a ŠVEDSKOJ I FINSKOJ: „Povećajte saradnju i pooštrite zakone protiv terorizma“

Sud nadležan za žalbe na ekstradicije potvrdio je „nekoliko prepreka“ za predaju turskim vlastima Bulenta Kenesa, koga Ankara optužuje za saučesništvo u pokušaju državnog udara 2016. godine.

„Postoji rizik od progona (novinara) na osnovu političkih uverenja. Izručenja stoga neće biti“, rekao je sudija Peter Asp.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ankara, Stokholm i Helsinki su potpisali memorandum o razumevanju na poslednjem samitu NATO u junu, ali je Erdogan zapretio da će blokirati ratifikaciju.

Ankara zahteva više izručenja kao uslov pregovora.

Erdogan je naveo jedno ime kao primer, ime 53-godišnjeg Bulenta Kenesa koga optužuje da je „terorista“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter