Izvor: RT Balkan
11.07.2023 u 16:35
0

ZAHAROVA OTKRIVA NAMERE POLJSKE: Ne želi da Ukrajina uđe u NATO jer želi deo njene teritorije

Poljska merka zapadni deo Ukrajine

Poljska nije zainteresovana da Ukrajina uđe u NATO, jer želi da preuzme njenu zapadnu teritoriju, izjavila je danas predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova.

„Imam još jedan predlog, razmislite o drugom odgovoru na pitanje: Zašto NATO ne uključuje Ukrajinu u svoje redove? Zapadni deo Ukrajine sa stanovišta Poljske treba da pripadne Poljskoj. A ova tema za Poljsku kao članicu NATO-a tek počinje da se otvara. Tako da u tom smislu Ukrajina nije potrebna NATO-u sa neodređenim granicama. Očigledno je da poljski političari žele da zauzmu zapadni deo Ukrajine, oni o tome jasno govore. Tako da eto vam jedna od opcija zašto je ne prihvataju u NATO“, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, ako Ukrajina uđe u NATO, Alijansa će morati da prizna njene granice. Sa stanovišta Poljske, to je prilično nezanimljivo raditi, „jer oni imaju svoje stavove o zapadnom delu Ukrajine“.

ZAHAROVA O NOVOJ POMOĆI FARNCUSKE UKRAJINI: Šarl de Gol se prevrće u grobu!

Podsetimo, danas je počeo NATO samit koji će trajati dva dana. Održava se u Litvaniji, a jedno od glavnih pitanja je vezano za Ukrajinu i njen potencijalni ulazak u Alijansu. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski još na putu za Vilnjus izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što još nema konkretnih rokova za članstvo Ukrajine u NATO, a o tom pitanju danas se izjasnio i veliki broj zapadnih zvaničnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter