Izvor: Kurir.rs
09.08.2023 u 15:11
0

„UKRAJINA PROMENILA TAKTIKU ZBOG NEUSPEHA“: Zapad na sve načina pokušava sa SAKRIJE potpuni KOLAPS

Dva meseca nakon početka najavljene ukrajinske ofanzive, situacija na terenu nije dostigla očekivane rezultate. Prema izveštaju ukrajinske trupe koje su obučavali i opremali SAD i njihovi saveznici suočavaju se s teškoćama na terenu.

POLJACI HOĆE RAT PA HOĆE: DODATNE snage GOMILAJU ka BELORUSIJI

Upotreba naprednog zapadnog naoružanja nije dala željene rezultate, a trupe su se našle zaglavljene u gustim minskim poljima pod stalnim napadom ruskog artiljerijskog i helikopterskog napada.

Časlav Koprivica, profesor Fakulteta političkih nauka izrazio je svoje mišljenje o trenutnom stanju na frontu u Ukrajini.

– Ja ne vidim plan B na Američkoj strani pošto je Amerika i osmislila ovu rusku kontraofanzivu. Koliko ja mogu da vidim sa ukrajinskih i sa ruskih kanala da se promene sastoje u sledećem – da se sada manje koriste oklopna sredstva. Što znači da će gubici pešadije biti veći – rekao je Koprivica i dodao:

-Ne mislim da će im to doneti prevagu. Oni jednostavno moraju da nastavne da ispunjavaju zadatak odnosno da se ide ka Krimu. Oni nisu probili ni prvu liniju odbrane, a ja koliko znam postoje 3 ruske linije odbrane. Dakle, oni moraju da nastavljaju da se trude da ne bi došao prigovor od strane Amerike i da se ne bi pročulo da je ukrajinska kontraofanziva doživela fijasko.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter