Izvor: HappyBSC
08.09.2022 u 22:03
0

„Zapadno društvo je sada potpuno ušlo u samoubilačko stanje“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 197. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, a oni najvažniji su smrt britanske kraljice Elizabete II, poseta Entonija Blinkena Kijevu, za koju je Zelenski izjavio da je važan signal podrške, a Marija Zaharova je poručila da se Moskva neće zatvarati prema EU, kao odgovor na vizna ograničenja za građane Rusije koja je uveo Brisel.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima naučnim savetnikom Draganom Petrovićem, novinarom Slobodanom Reljićem i Aleksom Filipovićem sa Instituta za evropske studije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dragan Petrović analizirao je Ukrajinske napade na oblast oko Hersona.

„Ono što je veoma važno, na ovako širokom frontu od gotovo 1200 kilometara, imali smo dugo najavljivanu ofanzivu na oblast Hersona, za koju smo mislili da do nje možda i neće doći. Ova ofanziva, započeta 29. avgusta, ona je bez sumnje imala dva primarna cilja. Jedan cilj je ovaj skup NATO-a u zapadnoj Evropi gde ukrajina strana pokušava da dobije što veću podršku. Ja bih rekao da ona ne strepi toliko za nastavak podrške, bez obzira na situaciju na frontu. Podrška SAD, Velike Britanije i NATO, koje su po mom mišljenju neupitne, već zbog njihovih javnih mnjenja. Više je tu bilo u pitanju da se njihovim javnim mnjenjima predstavi bilo kakav uspeh ukrajinske strane. Drugi veliki motiv je da su najavljeni referendumi u Zaporoškoj i Hersonskoj administrativnoj oblasti, nakon što su DNR I LNR priznati u punom obimu od strane Rusije. U tom pravcu Kijev je preduzeo niz mera da izvrši pritisak na stanovništvo u Zaporoškoj i Hersonskoj administrativnoj oblasti, da ih pokuša odvratiti od referenduma. Jedna od tih glavnih mera je upravo i taj pokušaj kontraofanzive, započete 29. avgusta. Ta kontraofanziva je sa geostrateškog i vojnog aspekta je vrlo teška bila za realizaciju, jer ukrajinska strana ima potpunu inferiornost u odnosu na rusku stranu vazduhoplovstva, artiljerije, a delom i oklopnih jedinaca. Izgleda da su prevagnuli politički razlozi i ta ofanziva se neslavno, možemo ukupno reći uz sve modifikacije, i ona nije u principu dala rezultate. Bilo je velikih gubitaka, a ostvareno je jedno uklinjenje kod Davidovog mosta. Tada je došlo do povlačenja, s time da su se Ukrajinci povukli, imali su velike gubitke, ali su uspeli, koliko sam upućen jer postoji niz dezinformacija, da drže mostobran na reci Gulec. Sve u svemu to je beznačajno jer je odbijen taj napad od kojeg se mnogo očekivalo i na Zapadu i u Ukrajinskom establišmentu“, izjavio je Petrović.

„Putin čeka da Evropa potone, sa sve granom koju je odsekla, i da krene kompletna mobilizacija ruskih snaga“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Slobodan Reljić komentarisao je nedavne izjave ruskog predsednika Vladimira Putina oko gasa, iz kojih se sluti da neće biti razrešenja.

„Neće ni biti razrešenja. Mi sada prisustvujemo zaista tragikomičnoj stvari. Mi uvodimo sankcije Rusiji, a onda smo očajni što je Putin takvo đubre, da neće da radi protiv sebe. To je hibridni rat, ovo je sastavni deo rata. Mi prisustuvjemo jednom stanju u kome, sankcije se uvode da bi vladar te zemlje bio doveden u stanje da ga njegov narod sruši. To nikada nije bilo tako uspešno, ali to je operacija. sada se tamo ispostavlja da Putin ima podršku 85, 81 odsto, a da padaju ovi koji su njemu uvodili sankcije u Evropi i dolazi do potpunog demaskiranja sopstvenog sistema. To što danas postoji na zapadu, to više nema nikakve veze sa demokratijom, nikakve veze sa kapitalizmom, u tom njegovom izvornom obliku, operativnom, u smislu da on može da proizvodi vrednosti i unapređuje društvo. To je društvo koje je sada potpuno ušlo u stanje samoubilačko. To je sada toliko ogoljeno da oni kažu „Baš nas briga za narod“, konstatovao je novinar.

„AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI HAPPY: „Verovatno ćemo doći do labavljenja uvredljivog pritiska da je Moskva sponzor terorizma!“

Aleksa Filipović izjavio je da je stupanje nove britanske premijerke Liz Tras praćeno brojnim problemima.

„Rekao bih da je ovo izuzetno loš znak za njeno stupanje na funkciju. Velika Britanija je izuzetno podeljeno društvo, u velikoj krizi. Imaju pre svega problema sa Severnom Irskom, iako su sada manje-više pacifikovani, ipak i dalje postoji ta tendecija da se Irska u potpunosti ujedini. Sa druge strane, ponovo se razgovara o škotskom referendumu za nezavisnost. Premijerka Tras je najavila da će se podići prag za potencijalno priznavanje, što nije dobro primljeno u Škotskoj. Tu je tradicionalno problem i sa Velsom. Kako objasniti građanima Škotske, Irske ili Velsa da ne može da plati svoj račun za struju, da ne može da školuje svoju decu zbog tamo nekog rata koji se odvija daleko od njih i gde oni uopšte nemaju nikakvu ličnu investiciju. To je jedan veliki problem, kako uopšte prodati svim zapadnim građanima to što moraju da pretrpe ovakvu zimu. Problem će biti, ako se ovo ne reši brzo, i sledeća zima jer ove zime još uvek postoje neke zalihe, pa je sve više manje pod kontrolom ali mislim da će zima 2023. na 2024. biti kritičnija“, izjavio je Filipović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter