Izvor: Blic
19.11.2023 u 19:19
0

ZAPUŠILI MU USTA: Sin Izraelskog premijera kritikovao IDF, pa dobio BRUTALAN ODGOVOR

Dobio žestok odgovor od vojske.

Jair Netanjahu, sin izraelskog premijera Benjamina Netanijahua kritikovao je u objavama na Telegram kanalu Izraelske odbrambene snage (IDF), sudove i medije, što se prema pisanju „Jerusalim posta“ poklopilo sa konferencijom za štampu njegovog oca u subotu.

U jednom postu je tvrdio da su odluke koje je doneo Visoki sud pravde dovele do promena u pravilima angažovanja IDF-a na granici sa Gazom, omogućavajući teroristima Hamasa da priđu graničnoj ogradi.

Zatim je podelio postove u kojima je okrivio IDF za neuspeh 7. oktobra, kada su teroristi Hamasa masakrirali 1.200 Izraelaca i stotine njih uzeli za taoce, prenosi „Jerusalim post“.

U jednoj od objava navodi se da su osmatračnice na granici sa Gazom upozoravale na provokacije Hamasa, ali je viši komandant zapretio da će im se suditi ako nastave da uznemiravaju. U narednim objavama, Jair Netanjahu je naglasio da je bezbednosni sektor bio taj koji je insistirao na slanju dizel goriva u pojas Gaze.

Kako prenosi izraelski list,rezervisti IDF-a su mu poručili da je završena „era zlonamernog uticaja“.

U jednom postu je tvrdio da su odluke koje je doneo Visoki sud pravde dovele do promena u pravilima angažovanja IDF-a na granici sa Gazom,omogućavajući teroristima Hamasa da priđu graničnoj ogradi.

– Morate pogledati činjenice: arogancija pripada vama, dok neprozirnost i krivica pripadaju vašem ocu. Era vašeg zlonamernog uticaja je završena – navodi se u objavi.

Takođe se dodaje da su IDF ujedinjene sa muškarcima i ženama koji, kako se navodi, rizikuju svoje živote „da bi zaštitili našu zemlju iz koje ste pobegli“.

– Razumemo frustracije i želje vašeg oca — cela nacija razume. Međutim, u večeri kada smo oplakivali gubitak osam vojnika, bolje bi bilo da si ćutao – poručili su rezervisti IDF-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter