Izvor: Tanjug
28.06.2023 u 17:58
1

OTKRIVENO ZAŠTO JE PRIGOŽIN KRENUO NA MOSKVU: Planirao da uhapsi ovu dvojicu, a evo ko je znao za POBUNU

Šef paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin planirao je da uhapsi dvojicu najviših ruskih vojnih zvaničnika kada je pokrenuo kratkotrajnu pobunu u subotu, objavio je "Volstrit džornal".

Kako se navodi, Prigožinova zavera je uključivala hapšenje ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova prilikom njihove posete pograničnoj oblasti, prenosi CNN.

Dodaje se da je Federalna služba bezbednosti (FSB) saznala za zaveru dva dana pre nego što je trebalo da se dogodi, zbog čega je Prigožin morao da promeni svoje planove u poslednjem trenutku i, umesto toga, krene u marš na Moskvu.

PASOŠ PRIGOŽINOVOG DVOJNIKA: Hteo da izvrši napad u LITVANIJI?

Prethodno je „Njujork tajms“ objavio da je Surovikin, koji je ujedno i zamenik komandanta ruske „specijalne vojne operacije“ u Ukrajini, unapred znao da Prigožin planira pobunu protiv ruskih zvaničnika iz sektora odbrane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OTKRIVENO ZAŠTO JE PRIGOŽIN KRENUO NA MOSKVU: Planirao da uhapsi ovu dvojicu, a evo ko je znao za POBUNU”

  1. Rusija je izasla iz Epohe Jelsina dosao je Putin sve do dada je menlano sinhronizirano to Je trebo znati Prigozin trebo je napraviti argumentalni izvestaj i za njega garantovati njegovom glavom i licno predati Putinu Putim bi mu rekao fodj za tri meseca i licno cu ti objasniti sta se moze sada a sta posle za takve krupne izmene treba vreme prvo saseci ekonomske pozadine i td. Da nebi bilo posledica to je siroka lepeza ljudi o koim prica sto imaju pozadinu Prigozinu de su ti savetnici jer mislis da je Putin glup i on ih ima to je tvoja greska nemozes vise napred mozes da postanes super heroj ali samo dotle i td..

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter