Izvor: Tanjug
28.06.2023 u 15:36
0

PASOŠ PRIGOŽINOVOG DVOJNIKA: Hteo da izvrši napad u LITVANIJI?

Pasoš koji je pronađen tokom pretresa kancelarija ruske paravojne grupe "Vagner", koristio je dvojnik Jevgenija Prigožina za ulazak u Litvaniju 2020. godine, u pokušaju da napravi skandal, saopštila je danas litvanska kontraobaveštajna služba.

U saopštenju se navodi da je pasoš upotrebljen za „informacioni napad“ na Litvaniju.

ZELENSKI NE MARI ZA CENU: Protiv je svakog plana koji zamrzava teritorijalne dobitke Rusije

Kako se precizira, cilj je bio da se potkopa evropska solidarnost, time što bi bilo protumačeno da je Prigožin prekršio sankcije kako bi posetio Litvaniju, prenosi Rojters. Činjenica da je pasoš pronađen u Prigožinovoj kancelariji sugeriše da je i on sam bio deo zavere. Litvanske obaveštajneZ službe procenjuju da dokument dokazuje da su informacioni napad izvršili subjekti pod kontrolom Prigožina, verovatno u dogovoru sa tajnim službama ruskog režima“, piše u saoštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter