Izvor: happy/ri novosti
11.03.2024 u 12:07
0

ZELENSKOM SE NE PIŠE DOBRO: Taman kad je isprozivao papu FRANJU elitne jedinice hoće da ga smene i nazivaju ga PACOVOM!

Komandanti i borci elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine nezadovoljni su rekonstrukcijom u vojnom vrhu zemlje i ozbiljno razgovaraju o svrgavanju Vladimira Zelenskog, rekao je predstavnik ruskih snaga bezbednosti, na osnovu još presretnutih razgovora.

„Naši specijalisti su dobili pristup resursu u kojem komuniciraju predstavnici raznih elitnih neprijateljskih jedinica, kao što su marinci, specijalci, obaveštajci, specijalci SBU , kao i razni nacionalistički bataljoni. To su visokokvalifikovani stručnjaci koji su jasno nezadovoljni promenom komande.Ozbiljno razgovaraju o opcijama za rušenje aktuelne vlasti i komande Oružanih snaga Ukrajine“, rekao je sagovornik.

ABRAMSI NESTAJU U PLAMENU: Ruska vojska napala Odesu a avijacaija gađala utvršenje u Krasnogorovki

On je pojasnio da su stručnjaci dobili pristup zatvorenom Telegram kanalu pod nazivom ParaBelum, koji čine radikalni borci iz elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

Na osnovu materijala do kojih su došli  i u koje su ruski mediji imali uvid , vojska izražava nezadovoljstvo akcijama Zelenskog i novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, koji je pre mesec dana postavljen na mesto Valerija Zalužnog.

Tako komandant izviđačke grupe 80. odvojene vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine Maksim Ševcov sa pozivnim znakom Zima poziva pripadnike ParaBeluma da zbace Zelenskog.

„Ako se ljudi ne zalažu za Zalužnog, ako se vojska ne zalaže za Zalužnog, onda će ovaj pacov sve torpedovati. <..

.> Hajde da srušimo ovog zelenog pacova i postavimo Zalužnog!

U stvari, Zelenskog treba promeniti, a ne Zalužnog. Ovaj pacov oseća da ima nulti rejting, a Zalužni ima veći rejting i pokušava da ga torpeduje“, kaže se u glasovnoj poruci borca.

Zelenski je 8. februara smenio Zalužnog sa funkcije glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine. Ukrajinski i zapadni mediji pisali su u jesen 2023. o verovatnom sukobu između šefa kijevskog režima i generala.

Novinari The Vashington Post-a su primetili da bi vojskovođa mogao da predstavlja pretnju Zelenskom ako odluči da započne političku karijeru.
Pored toga, prema istraživanju Centra za društvena i marketinška istraživanja SOCIS, bivši glavnokomandujući pobedio bi na predsedničkim izborima da su održani u Ukrajini 2024. godine.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je u četvrtak da je odobrilo Zalužnijevu kandidaturu za mesto ukrajinskog ambasadora u Velikoj Britaniji

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter