Izvor: tanjug
06.07.2022 u 14:40
0

ŽELIMO SASTANAK VUČIĆA I KURTIJA OVOG JULA! Viola fon Kramon o usvajanju Rezolucije o Kosovu

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, Viola fon Kramon, kaže da su evropski parlamentarci današnjim usvajanjem Rezolucije o Kosovu poslali jasan signal da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine, ”zasnovana na međusobnom priznaju”, ključna za napredak ”obe zemlje” na putu evrointegracija.

KRAMON POZIVA BEOGRAD: Potrebno je da se jasno okrenete ka EU

– Želimo da vidimo primenu do sada postignutih dogovora u okviru dijaloga i sastanak na nivou lidera Srbije i Kosova, ovoga jula – poručila je Kramon.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Fon Kramon je na konferenciji za medije u Strazburu navela da Rezolucija o Kosovu predlaže i ”ušpešnu integraciju Severa” i dalje napore kako da se poboljša svakodnevni život kosovskih Srba što bi, prema njenim rečima, doprinelo ukupnoj stabilnosti i bezbednosti Kosova.

Ona je dodala i da je rat u Ukarjini doveo do jačanja prisustva Euleksa na KiM, ali da nije primećena niti jedna ozbiljna pretnja bezbednosti i teritorijalnom integritetu KiM, bilo na severu ili u drugim delovima.

Izvestilac EP za Kosovo, pozvala je prištinske vlasti da primene odluke Ustvanog suda Kosova o manastiru Visoki Dečani i dodala da ne bi trebalo da postoji selektivna primena vldavine prava na KiM.

U zaključku, fon Kramon je ponovila poziv EU čalanicama da dodnesu odluku o viznoj liberalizaciji za građanje sa KiM i posebno pozvala Holandiju i Francusku da odblokiraju taj proces.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter