Izvor: BSC HAPPY
01.03.2023 u 16:50
0

Alfa BK Univerzitet sa zadovoljstvom najavljuje svečani prijem studenata: Početak novog poglavlja u 30-godišnjoj tradiciji!

Na adresi Bulevar maršala Tolbuhina 8 na Novom Beogradu prostire se velelepna zgrada, opremljena najsavremenijom infrastrukturom, moderno adaptiranim slušaonicama i kompjuterskim kabinetima. U novom, redizajniranom prostoru, početak letnjeg semestra na Alfa BK Univerzitetu obećava jedinstveno iskustvo studiranja, i to u najsavremenijim uslovima.

Ponosni na svoje ulaganje u obrazovnu ustanovu koja se nalazi u samom centru Novog Beograda, Alfa BK Univerzitet sa zadovoljstvom najavljuje svečani prijem studenata koji će se održati 06. marta 2023. godine u 12 časova. Svečani prijem će omogućiti studentima da se, na pragu letnjeg semestra, upoznaju sa novim, impozantnim prostorom, a profesori i uprava Univerziteta upotpuniće osećaj dobrodošlice u novom okruženju.

Ovaj događaj predstavlja početak novog poglavlja u našoj 30-godišnjoj tradiciji i donosi priliku za još intenzivnije podsticanje znanja i veština koja će biti dragocena u budućnosti.

Brzo ćete primetiti da novi prostor budi optimizam, a kroz uzbudljiva dešavanja koja smo spremili za naše srednjoškolce i studente, sigurni smo da će ovaj letnji semestar na Alfa BK Univerzitetu biti iskustvo koje će obeležiti vaše školovanje.

Osim predavanja i redovne nastave, naši studenti imaju priliku da učestvuju u različitim vannastavnim aktivnostima koja za njih pažljivo osmišljavamo. Uz to, već u martu, predstavićemo Online prolećne radionice za srednje škole, na kojima će biti održana predavanja o aspektima međunarodne trgovine i marketinga, ali i predavanja na temu informacionih tehnologija i računarskih nauka, kao i predavanja o engleskom jeziku i anglofonim kulturama.

Ove radionice će pružiti priliku srednjoškolcima da se upoznaju sa aktuelnim temama u svetu biznisa i komunikacija, ali i da unaprede svoja znanja i veštine u domenu novih tehnologija i jezičke kulture.

Pored toga, Fakultet za strane jezike Alfa BK Univerziteta je objavio Konkurs za književne radove srednjoškolaca, na koji do 20. maja 2023. zainteresovani mogu slati svoje pesme, priče i druge kreativne radove na engleskom ili srpskom jeziku. Nagrađeni radovi biće objavljeni u posebnom izdanju Fakulteta za strane jezike.

„Svetski dan poezije“, koji se obeležava 21. marta, takođe će biti deo vašeg iskustva na Alfa BK Univerzitetu. Na ovom događaju, biće izloženi kreativni radovi studenata i profesora, a imaćete priliku i da razgovarate sa gostima pesnicima i umetnicima.

U saradnji sa naučno-stručnim društvom za zaštitu životne sredine Ecologica, obeležićemo „Dan planete Zemlje“, 22. aprila. Ovo će biti prilika da se edukujete o značaju zaštite životne sredine i učestvujete u različitim aktivnostima koje će biti organizovane u cilju promocije ekologije i održivosti.

Uključivanje u sportska društva i učešće u sportskim takmičenjima je takođe deo vašeg iskustva na Alfa BK Univerzitetu. Za naše studente ćemo organizovati i poseban sportski događaj – Univerzijadu Alfa BK Univerziteta, kako bi imali priliku da se takmiče i druže u sportskom okruženju. Pored toga, 23. aprila, studenti i profesori Alfa BK Univerziteta predstavljaće naš Univerzitet na jednom od najvećih sportskih događaja u našoj zemlji – 36. Beogradskom maratonu.

Obeležavanje „Dana studenata“, 04. aprila, biće propraćeno brojnim dešavanjima. Između ostalog, predstavićemo digitalno izdanja studentskog časopisa ModLit, koji je bio deo projektnog rada u okviru predmeta iz anglistike, kao i drugih kreativnih i stručnih radova, koja su deo iskustva naših bivših i sadašnjih studenata na Alfa BK Univerzitetu.

Naši studenti će imati priliku da prisustvuju i predavanju o Šekspirovim delima i mogućnostima njihove primene u kreativnoj industriji, ali i da učestvuju na tradicionalnoj, 12. međunarodnoj konferenciji Fakulteta za strane jezike – Jezik književnost i mediji, koja svake godine okuplja kolege iz regiona i inostranstva, ali i na tradicionalnoj izložbi kreativnih radova – CreA(R)Tivity.

Kroz pažljivo osmišljene vannastavne aktivnosti, radionice i zajedno sa našim partnerima, stavljamo veliki naglasak na studije usmerene na karijere koje vam daju praktične veštine potrebne za najviše rukovodeće pozicije u industriji po vašem izboru.

Radujemo se što ćemo zajedno sa vama učestvovati u ovim aktivnostima, i što ćemo zajedno graditi uspešnu akademsku zajednicu na Alfa BK Univerzitetu. Verujemo da je početak letnjeg semestra u našoj novoj zgradi samo jedan u nizu novih uspešnih poduhvata, te da ćemo nastaviti da pružamo visok kvalitet obrazovanja našim studentima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter