Izvor: Tanjug
12.03.2023 u 17:50
0

JORN RODE IZNEO STAV O ISPUNJAVANJU OBAVEZA: „Priština treba da formira ZSO, obe strane da ne propuste priliku!“

Prema njegovoj oceni, sporazum će ubrzati evroatlantske integracije tzv. Kosova i predstavlja, kako je naveo, "istorijsku šansu na putu pune normalizacije i međusobnog priznavanja".

Ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode ocenio je da Priština treba da ispuni obavezu i formira Zajednicu srpskih opština (ZSO), a da obe strane ne treba da propuste priliku na predstojećim razgovorima u Ohridu.

RODE IZJAVIO: Ne postoji garancija da će zemalje EU koje nisu priznale Kosovo, na kraju to i učiniti

Rode je u objavi na Tviteru pružio punu podršku naporima specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka. Prema mišljenju Rodea, dogovor je na dohvat ruke.

„Dogovor je na dohvat ruke. Kosovo će dobiti mnogo. Kosovo sada treba da sprovede svoju dugogodišnju obavezu i formira ZSO. Moj apel Kosovu (i Srbiji) pred predstojeće razgovore u Ohridu: „Nemojte propustiti priliku“, napisao je Rode.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter