Izvor: Tanjug
14.06.2022 u 14:27
0

DOM KARAĐORĐEVIĆA PONOVO OTVOREN ZA POSETIOCE: Dvorski kompleks započinje turističku sezonu nakon duže pauze (FOTO)

 Dvorski kompleks na Dedinju, posle dve godine pauze zbog pandemije, ponovo je otvoren za posetioce, poručio je danas princ Aleksandar Karađorđević.

On je sa suprugom princezom Katarinom ugostio predstavnike medija i Turističke organizacije Beograda i poželo im dobrodošlicu u svom domu, čime je zvanično otvorena turistička sezona poseta Starog kraljevskog dvora, Belog dvora, kao i velelepnog dvorišnog vrta na tom luksuznom delu prestonice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Aleksandar Karađorđević je podsetio da je prošla skoro 21 godina od kako se njegova porodica vratila u Srbiju u svoj dom i otvorila ga za sve posetioce i ljubitelje srpske istorije i tradicije.

-Nasleđe koje su ovde ostavili moj deda, kralj Aleksandar Prvi i otac, kralj Petar Drugi, istorija i sećanja koja Dvorski kompleks čuva su veličanstvena i veoma je važno da se ona prenesu, posebno našim mlađim generacijama- poručio je Karađorđević.

Dodao je da je njegova želja da ljudi iz Srbije i sveta mogu da vide i osete svu istoriju i tradiciju koji čuva njegov dom, koji više nije „zabranjeni grad“.

Direktor turističke organizacije Beograda Miodrag Popović zahvalio je Karađorđevićima na saradnji i istakao da je Dvorski kompleks jedna od najvećih turističkih atrakcija u Beogradu.

Naglasio je TOB svake subote organizuje posete Dvorskom kompleksu i naveo da je cena ulaznice 1.000 dinara.

Podsetio je da se sve informacije o polascima, turama sa prevodiocima za strance, kupovini karata i povlasticama za određene kategorije mogu naći na sajtu TOB.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter