Izvor: TANJUG
15.09.2022 u 15:46
0

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ NAJAVIO: Sednica Skupstine Beograda krajem septembra ili početkom oktobra

Sednica Skupštine grada Beograda biće održana krajem septembra ili početkom oktobra, a na dnevnom redu naći će se i rebalans budžeta, najavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na Prvoj redovnoj konferenciji za novinare na kojoj je poručio da će u prestonici biti uveden red.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je na konferenciji u Starom dvoru podsetio da je rat u Ukrajini poremetio mnoge zemlje, da su porasle cene energenata i druge cene i da niko ne može da zna šta nas čeka, te dodao da je u skladu sa tim bilo izuzetno teško praviti rebalans budžeta.

-Nije bilo nimalo lako srezati troškove na jednom i prebaciti ih na drugo mesto, a da se to ne oseti u funkcionisanju Grada. Mislim da smo tu dobar posao uradili, a pored toga smo uspeli da odgovornim pristupom nađemo novac i da pomognemo svim gradskim opštinama-rekao je Šapić.

Kako je istakao, pomoć koju će gradske opštine dobiti nakon ovog rebalansa budžeta biće pomoć koju nikada do sada nisu dobile.

-Pokušaćemo da im sve najveće dugove anuliramo- istakao je Šapić i dodao da su ti dugovi u nekim opštinama i višedecenijski.

Takođe, dodao je da je namera da se na primeru opštine Novi Beograd obezbedi značajna pomoć za svu decu u prestonici do 18 godina odnosno predškolcima, osnovcima i srednjoškolcima, kao i čitavom prosvetnom sektoru i ljudima koji rade sa decom – nastavnicima, profesorima, spremačicama, kuvaricama…

Na dnevnom redu sednice će se, naveo je, naći i odluka o splavovima, odnosno o uređenju čitavog priobalja.

-Sredićemo priobalje, urediti šetališta, uvešćemo red i među splavove bez obzira gde se nalaze- istakao je Šapić.

Dodao je da ćemo po prvi put konačno dobiti odluku zahvaljujući kojoj će se tačno znati gde splav može da se nalazi, koje veličine da bude, koliko se plaća, na koji način se čisti, sređuje…

-Nakon donošenja odluke svi vlasnici splavova, pre svega na savskom šetalištu, biće obavešteni o broju potencijalnih lokacija. Moći će da izlaze na licitacije i oni koji budu izlicitirali i dobili svoje mesto u skladu sa planom koji budemo napravili, tu će ostati i početi da plaćaju svoje obaveze prema Gradu, a mi ćemo sa druge strane obezbediti sve ono što će pisati u tim ugovorima- rekao je Šapić.

Kako je poručio, oni koji ne budu ispunjavali svoje obaveze moraće splav da uklone, a ukoliko ga ne uklone, to će učiniti Grad zajedno sa rečnom policijom, Vojskom Srbije…

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter