Izvor: Tanjug
18.12.2020 u 19:50
0

STIŽE NOVČANA POMOĆ I NAJUGROŽENIJIMA: Beograđani stariji od 65 godina dobijaju još po 5.000

Građani Beograda stariji od 65 godina koji su korisnici novčane socijalne pomoći i nemaju druga primanja, osim jedne jednokratne pomoći u toku sledeće godine, dobiće još jednu pomoć od 5.000 dinara.

To je odlučeno danas na sednici gradskog parlamenta, usvajanjem izmena i dopuna Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite kojima je predviđena pomoć za još dve kategorije građana kojima je najviše potrebna podrška.

– Kada govorimo o korisnicima novčane socijalne pomoći, najugroženijim sugrađanima, članovi domaćinstva koji su korisnici ove pomoći, a nisu radno sposobni, dobiće stalnu novčanu pomoć svakog meseca u iznosu od 10 odsto od punog iznosa novčane socijalne pomoći” – rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

OVO MORATE ZNATI

POČELA PRIJAVA UGOSTITELJA ZA VAUČERE: Građani od PRVOG januara biraju gde idu na odmor

PREMIJERKA ISTAKLA DA JE OVO POSEBAN DAN: Srbija je zemlja sa najmodernijom bankom podataka

SKANDAL! DRAMA U BARIČU: Nasrnuo na komunalnog inspektora i predsednika Mesne zajednice

Dodala je da je pomoć predviđena i za sugrađane koji nemaju krov nad glavom, odnosno beskućnike.

– Zakonom i odlukom je bilo uređeno da samo pojedinci koji imaju prijavljeno prebivalište i lične podatke mogu koristiti prava i usluge socijalne zaštite. S obzirom na to da smo svesni da je u toku vanredna situacija i da je ovo vreme izazova, ne samo za našu zemlju već i za ceo svet, važno je da pružimo urgentnu meru podrške sugrađanima koji su najranjiviji, kako ne bi ostali gladni na ulici” – rekla je Stanisavljevićeva.

Pojasnila je da se ovom odlukom tim osobama omogućava da koriste obrok u narodnim kuhinjama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter