Izvor:
25.06.2019 u 09:38
0

AFERA UKRADENE BEBE U ALEKSINCU: „NE ZNAM svoj pravi DATUM ROĐENJA “ !

Mlađan Radivojević (38) iz Donjeg Adrovca, kod Aleksinca, prva je osoba za koju je dokazano da je ukraden kao beba. Imena njegovih roditelja u svim postporođajnim dokumentima, uključujući i matične knjige- izmišljena su. Ni majka ni otac ne postoje! Mlađan je imao samo tri meseca kada je dat na usvajanje.

Kada sam i sam dobio troje dece, poželeo sam da saznam ko me je rodio, da se ne desi da moja deca, ne znajući, jednog dana uđu u brak s bratom ili sestrom. Službenica Centra mi je samo usmeno potvrdila da me je majka ostavila u bolnici", priča Mlađan. Zato su se on i supruga Milica obratili Radiši Pavloviću iz Vladine Komisije za nestale bebe i predsedniku Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", i Milanki Momčilović iz istog udruženja. Tek posle njihove urgencije, Mlađan dobija izvod iz matične knjige i klupko počinje da se odmotava.

Iz aviona se videlo da je dokumentacija falsifikovana. Navodno je rođen 3. marta 1981. godine u kruševačkom porodilištu, a u bolničkom protokolu pisalo je ime izmišljene majke Snežane Stojanović iz sela Prćilovica, devojačko prezime Milojević i oca Siniše Stojanovića iz Donjeg Adrovca. Prva prijava Mlađanovog rođena bila je pod prezimenom Stojanović. Međutim, bolnica šalje matičnoj službi istog dana novu prijavu, gde se briše bračno stanje i postojanje oca, i dečak sada ima samo majku i ime Nenad Milojević. Ni na jednom dokumentu ne postoji potpis majke.

Zanimljivo je da je, sada već pokojni matičar Luka Stojanović, upisao dete u matične knjige rođenih 10. marta, a izvod iz bolnice stigao je tek dan kasnije", kaže Pavlović.

Radivojevići su dečaka usvojili 2. oktobra 1981. godine i dali mu današnje ime i prezime. Kada je krenuo u potragu za majkom, ispostavilo se da žena koja se vodi kao njegov biološki roditelj nije upisana ni u matičnoj službi u Aleksincu, niti u Žitkovcu (nadležnom za Prćilovicu i Donji Adrovac).

Ne postoji ni otac, koji se pojavljuje u prvom izvodu, kao ni podacio da je ikada skopljen brak između roditelja.

Direktorka Centra za socijalni rad u Aleksincu priznala je da njegovog, ali i još 28 dosijea o usvajanju u periodu od 1976- 1985. nema!

Kada su iz Udruženja izašli prvi put u medijima s Mlađinom pričom, ne otkrivajući mu identitet, javile su se dve porodice kojima su deca umrla tog proleća u kruševačkom porodilištu, ali oni sumnjaju da su oteta.

DNK analiza će pokazati da li je neka od ove dve porodice Mlađina.

Izvor : kurir.rs
foto : Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter