Izvor:
26.04.2017 u 18:37
0

AKO IMATE SVOJU FIRMU, DOBIJATE 250.000 DINARA!

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 557,72 miliona dinara, u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini

Ministar privrede Goran Knežević precizirao je da se Program sprovodi u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i sa šest poslovnih banaka i lizing kompanija, a javni poziv će biti otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

Mala preuzeća koja ispune uslove predvidjene javnim pozivom mogu dobiti sredstva u visini do 25 odsto neto vrednosti nabavke proizvodne opreme, pet odsto učešća treba da obezbede sami, a preostalih 70 odsto se obezbedjuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanije.

Bespovratna pomoć do 25 odsto od neto vrednosti opreme koja se nabavlja ne može biti manja od 250.000 dinara, ni veća od 2,5 miliona dinara.

Za dobijanje bespovratnih sredstava mogu konkurisati pravna lica koja su u APR-u registrovana kao privredna društva ili zadruge, i koja su razvrstana na mikro ili mala preduzeća, kao i preduzetnici registrovani u APR-u.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku nove proizvodne opreme i mašina, transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje, novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara.

Kako se navodi u javnom pozivu objavljenom na zvaničnoj internet stranici Ministarstva privrede, sredstva se ne mogu koristiti za plaćanje PDV-a, pokrivanje carinskih, administrativnih ili transportnih troškova vezanih za nabavku opreme, za plaćanje troškova odobravanja bankarskog kredita ili otplatu rata kredita…

Prijave za dodelu bespovratnih sredstava zainteresovani treba da podnesu nekoj od banaka ili lizing kompaniji uključenih u realizaciju ovog programa, medju kojima su Prokredit banka, Sosijete Ženeral, Halkbank, Erste, Unikredit banka i Rajfajzen lizing.

Sredstva se neće dodeljivati za obavljanje delatnosti u sektorima: primarna poljoprivredna proizvodnja (gajenje biljnih i životinjskih kultura), izvodjenje gradjevinskih radova, saobraćaj i transport, proizvodnja duvanskih proizvoda, trgovina, turizam ili ugostiteljstvo (izuzev za pekare), štampanje i umnožavanje audio i video zapisa, izuzev štamparskih usluga, itd.

Svi detalji i pravila za učešće u Javnom pozivu, objavljeni su na sajtu Ministarstva privrede.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter