Izvor: tanjug
28.07.2020 u 14:13
0

AVALA STUDIOS: Šuma ostaje netaknuta!

Šuma koja se nalazi na prostoru koji koristi „Avala Studios“, na kojoj će se graditi projekat „Avala filmski park“ neće biti sečena, saopštili su danas iz ove kompanije povodom polemike u delu javnosti o navodnoj seči šume u Košutnjaku.

Kompanija je ukazala da se prostor kojim raspolaže prostire površini oko 40 hektara, od čega kvalitetna šuma pokriva sedam hektara.

OBAVEZNO PROČITAJTE

IZAŠAO IZ ZATVORA SA PANCIROM I MASKOM: Vođa ŠKALJARACA na SLOBODI!

UBIJENI ŠKALJARCI KORISTILI LAŽNE PASOŠE: Pod ovim imenima su putovali Alan Kožar i Damir Hadžić!

SZO: Korona se, za razliku od gripa, ni leti ne smiruje!

PREGLEDI RASTU IZ MINUTA U MINUT: Nova EMISIJA spojila NESPOJIVO, avanture tek SLEDE! (VIDEO)

– Ova šuma ostaće netaknuta, a nakon izgradnje staza, klupa i pratećih sadržaja svi Beograđani će moći da uživaju i u ovoj novoj oazi – istakao je Peter Dajko, direktor „Avala Studios“.

Kazao je da će i sva ostala vredna stabla na prostoru biti evidentirana i sačuvana.

OVO MORATE ZNATI

NEMAČKI EKONOMISTA OTKRIVA: Račun korona krize neće platiti bogataši, već običan čovek, a to je tek deo priče

DODATNI ANTI-KRIZNI PAKET U KOMŠILUKU: Još 971 milion evra za socijalne mere i podršku ekonomiji!

NOVA POSLASTICA ZA GLEDAOCE HAPPY TV Kreće turska hit serija „Bodrumska priča“

Takođe, ukazuje da prostor na kojem je „Avala Studios“ nije deo parka Košutnjak, koji je u javnoj upotrebi.

– Usled decenijskog nemara, ovaj prostor, koji se prostire od ulice Kneza Višeslava nizbrdo ka Ceraku i Žarkovu je u izuzetno lošem stanju. Tu su već odavno izgrađeni objekti RTS, Kinoteke, Avala filma, vatrogasna stanica, čak i ilegalna betonska baza koja već dvadesetak godina zagađuje okolinu. Izgrađeni objekti su ili potpuno dotrajali ili su u lošem stanju, a većinu prostora pokrivaju divlje šiblje i korov – ističe se u saopštenju.

SAZNAJTE JOŠ

NAŠI VOJNICI SE NAŠLI POD VATROM! Pucnjava na tromeđi Libana, Sirije i Izraela, gde je raspoređena srpska vojska! Oglasilo se Ministarstvo odbrane!

SLUČAJ DURMITOR: Pištolj nosio jedan uhapšeni, Runjo oslobođen!

UGLEDNA PROFESORKA PREBAČENA U JEDAN OD NAJGORIH ZATVORA NA SVETU: Silovanje je tamo redovna pojava!

Na ovom prostoru, prema rečima Dajka, je takođe već duže vreme evidentirano postojanje dve ogromne bare, leglo komaraca i potencijalne zaraze, a većinom prostora kreću se jedino čopori pasa lutalica.

„Avala Studios“ na ovom prostoru planira izgradnju modernih filmskih studija sa ciljem privlačenja velikih svetskih produkcija, rezidencijalnog naselja, osnovne škole, vrtića i sportskih objekata za javnu upotrebu.

 

U projekat arhitekte Stanislava Fiale „Avala Studios“ će investirati više od 600 miliona evra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter